Basın bayramı etkinlikleri kapsamın da AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli ve AK Parti yönetimi Ka raelmas Gazeteciler derneği'ni ziyaret ederek gazetecilerin bayramını kutladılar.
Basın ile siyasetçi ilişkileri hakkında görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret te Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz siyasilerin basına karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü olması gerektiğini, basının da eleştiri yapmadan önce kendi özeleştirisini yapması gerektiğini belirtti. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli ise siyasiler için basının çok önemli olduğunu belirterek doğruların yazıldığı kadar yanlışların da yazılmasının gerektiğini belirterek, basının özgür olması gerektiğini savundu.

CHP ZİYARETİ
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Osman Yayla ve yönetimi, il, ilçe kadın kolları başkan ve üyeleri, Karaelmas Gazeteciler derneği'ni ziyaret ettiler.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz ve dernek üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Medya ve siyaset ilişkisi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ka-muoyunu bilgilendirmek adına basına çok büyük görevlerin düştüğünü ancak basının eleştiride bulunmadan önce kendi özeleştirisini yapması gerektiğini belirten CHP İl Başkanı Osman Yayla; "Ülkemizde kamuoyunu bilgilendirmek adına basına çok önemli görevler düşmek tedir. Bu önemli görevlerin içerisinde basının kamuoyunu yönlendirmesi de olacağından basının eleştiri yapmadan önce kendi özeleştirilerini yapmaları gerekiyor düşüncesindeyim. Zonguldak'ta basın bizim başımızın tacı. Herkesin işini en iyi şekilde yapması gerektiği gibi basın mensuplarının da işini en iyi şekilde yapması gerektiğini düşünüyorum. Basın bayramınızı kutlar, basının özgür bir şekilde görevini yerine getirmesini ümit ediyorum" dedi.
Dernek Başkanı Atilla Öksüz ise; "Siyasilerin basının yaptığı eleştirilere karşı daha hoşgörülü olması gerekiyor" dedi.