Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, terör örgütü PKK'nın hain saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, AKP iktidarını göreve çağırdı, Hükümet, ülkenin birinci önceliği olan terör konusunda muhalefet partileri ile bir araya gelerek ortak akıl etrafında terör konusunda etkin, kalıcı ve tavizsiz çözüm yolu aranmalıdır. Artık terör örgütüyle müzakere değil, mücadele zamanıdır. Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin ve hiç bir şer odağının gücünün yetmeyeceği bilinmelidir diyen Peker, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

 

TERÖRİSTLERİN SÖZCÜLERİ OLAN SİYASAL UZANTILARI İLE MÜZAKERE MASALARINA OTURMAK TERÖRÜ BİTİRMEYE YETMİYOR

Bir avuç çapulcu eli kanlı terörist, Hakkari Çukurca ve Siirt Pervari'de yine hain saldırılarını gerçekleştirdiler. Hain saldırı sonucu, vatan topraklarını koruma görevini yerine getiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yıllardır terör belası Türkiye'nin başına musallat olmuş, terörü bitirme noktasında somut bir adım atılmamıştır.

Terör bir insanlık suçudur, terörle herhangi bir yere varılamayacağı ve herhangi bir sonuç alınamayacağı apaçık ortadadır. Terörist başını İmralı'da 5 yıldızlı otel konforunda ikamet ettirmek, teröristleri kırmızı halı ile karşılamak, onlar için özel mahkemeler kurmak, teröristlerin sözcüleri olan siyasal uzantıları ile müzakere masalarına oturmak terörü bitirmeye yetmiyor. Terörün iç ve dış mihraklarının tespit edilip, yargılamak ve gereken cezaları vermek için siyasal ve toplumsal dayanışma sağlanmalıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, terörün bitirilmesi noktasında Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki, terör bitsin. Yeter ki, analar-babalar gözyaşı dökmesin. Yeter ki, çocuklar yetim kalmasın. Yeter ki, ülkemizin toprak bütünlüğü korunsun. Tek bayrak, tek millet olarak birlikte yaşamaya devam edelim. Sayın Başbakan 'sözün bittiği yerdeyiz' diyor. Hangi sözün bittiği yerden bahsediyor? Yıllardır söyleyecek söz kalmadı.

AKP iktidar olduğu 3 Kasım 2002'de terör sıfır noktadaydı. Bugün gelinen noktada son 9 yılda onlarca askerimiz, polisimiz şehit oldu. Hemen her gün terör olaylarını duyar olduk. Teröristler dağdan inmiş şehirlerde yapılanmaya başladılar. Bu hükümetin son 9 yıldan beri terörle mücadelede stratejisi olmamıştır. Kandil'e bombalar yağdırmak sorunun temeline inmiyor. Terörü besleyen nedenleri ve teröristlerin nereden geldiklerini ve terörün işbirlikçilerini bulunmalı. Hükümet, ülkenin birinci önceliği olan terör konusunda muhalefet partileri ile bir araya gelerek ortak akıl etrafında terör konusunda etkin, kalıcı ve tavizsiz çözüm yolu aranmalıdır. Artık terör örgütüyle müzakere değil, mücadele zamanıdır. Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin ve hiç bir şer odağının gücünün yetmeyeceği bilinmelidir.