Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Kongresi, geniş bir katılımla Alaborina Restoran'da yapıldı.
Kongreye; BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Tevfik Eken, Alperen Ocakları İl Başkanı Murat Karadeniz, Demokrat Parti eski İl Başkanı Turgut Hamzaçebi, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, BBP Alaplı İlçe Başkanı Cenk Hatipoğlu, BBP Ereğli İlçe 2'nci Başkanı Turabi Çelik, BBP Merkez İlçe Başkanı Ersin Çavuş, Alperenler ve partililer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan BBP İl Başkanı Varol Demirköse, BBP İl Teşkilatı olarak parti olmanın gerektirdiği görevleri layıkıyla yapmaya çalıştıklarını belirttikten sonra şu görüşlere yer verdi:
"İKTİDARI UYARIYORUZ"
"Gerek İl Teşkilatı içinde, gerekse ilçelerdeki teşkilatlarımızla partimizin isminde de belirtilen birlik olma hedefimizi gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızda ekibimize, ilçe başkanlarımıza, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize bize gönül veren herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Biz teşkilat olarak siyasete seviye getirmeye çalıştık. Çalışmalarımızda siyasi terbiye içinde yapıcı eleştiriler yaparken de alternatif yol gösterdik. Tabi ki, muhalefette olduğumuz için yapıcı eleştirilerimiz dikkate alınmadı. Ancak bugün iktidar olarak siyasette bulunanlar bizim yıllar önce uyarı amaçlı söylediklerimizi daha yeni anlamaya başladılar. İktidarı tekrar uyarıyoruz. Bizi dinleyin ki doğru iş yapın. Yıllardan beri Zonguldak adına siyaset yapanlar, bugün yine meclisteler ve o kişiler şehrimizin terk edilmişliğe sürüklenmesini önleyememiştir."
"BİRLİK OLMAYA HAZIRIZ"
"Yasa değiştirmeye gücü yetenlerin Zonguldak'ımızı kurtarmaya gücü ne zaman yetecek, anlayamıyoruz. Dünyanın en değerli kömür madenleri ilimizdedir. Ancak neredeyse kapanma noktasına gelmiştir. Kara, hava, deniz ve tren yolu olmasına rağmen şehrimize kimsenin uğramaması ise araştırılması gereken ciddi bir konudur. Zonguldak'ın Türkiye'ye yön vermesi için Zonguldak'ta önce birlik sağlanmalıdır. Biz bu birlik için kollarımızı ve kapılarımızı açtık. Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve her kesimle Zonguldak için birlik olmaya hazırız."
Konuşmanın ardından kongreyi yönetecek divan kurulu üyeleri seçildi. Seçim sonucu Divan Kurulu Tevfik Eken, Cenk Hatipoğlu, Turabi Çelik ve Ersin Çavuş'tan oluştu. Daha sonra BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu partiye yeni katılan üyelere rozet taktı.
Genel Başkan Yalçın Topçu konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
"BİZİ BİRBİRİMİZE
DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
"Zonguldak emekli şehri olarak biliniyor. TTK'da Türkiye'deki en büyük kuruluşlardan biri. Sürekli kurumumuzdan işçi çıkarılıyor ve Zonguldak, Rusya'dan getirilen kömürlere mahkum ediliyor. Artık bu kent iyice emekli şehri olmaya başladı, Türkiye'deki 9 milyon emeklinin en büyük bölümü Zonguldak'ta yaşıyor. Biz iktidara geldiğimizde bu gidişatı tersine çevireceğiz. Türkiye'ye, yüzü millete dönük bir iktidar lazım. Ülkeyi yönetenler kan istiyor, kan veriliyor. Can istiyor, can veriliyor. Oy istiyor, oy veriliyor. Peki, neden hala bu ülkeyi bataklıktan çıkaramıyorlar? Şu sıralar şehitlerimize yas tutuyoruz. Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Kürt benim tek yumurta ikizimdir. Fakat Kürtlerin üzerinden teröristlik yapmalarına kayıtsız kalamayız."
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde, mevcut Başkan Varol Demirköse, delegelerin tümünün oyunu olarak tekrar BBP İl Başkanı seçildi.
Demirköse başkanlığındaki Yönetim Kurulu şöyle oluştu: Abdultaner Yıldırım, Raşit Tatar, Hüseyin Yılmaz, Ertuğrul Atabay, Onur Kahveci, Mehmet Terzi, Cafer Kayabaş, Murat Kara, Şaban Kaptan, Kemal Çakar, Zübeyir Gök, Ahmet Kurt, Fehmi Cansız, Oğuz Özen.
Disiplin Kurulu'na; Mustafa Yazıcı, Yakup Hekim, Abdullah Akyol, Kemal Baki, Turgut İpek, Ferudun Demirci, Adem Ayan, Genel Merkez Üst Kurul delegeliklerine ise; İ.Varol Demirköse, Abdultaner Yıldırım, Raşit Tatar, Mehmet Terzi, Ersin Çavuş, Murat Daşkıran, Cenk Hatipoğlu, İlhan Kartal, Nizamettin Halıcıoğlu, Turabi Çelik, Serkan Günaydın, Hakan Erdal, Ümit Alakuş, Mehmet Ateş seçildi.