Milletvekilliği adaylığı nedeniyle istifa eden eski Başkan Osman Yayla’dan boşalan koltuğa oturacak isim 1 ay sonra belirlendi. İl yönetimi tarafından yapılan toplantılar sonucunda yeni İl başkanı olarak Tümer Peker’in atandığı bildirildi.

CHP İl Başkanı Osman Yayla’nın Milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından başlayan yeni başkanın belirlenmesi ile ilgili tartışmalar 31 gün sonra son buldu. CHP Genel Merkezi tarafından atanması beklenen yeni başkanın il yönetiminin atayacağını açıklamasının ardından gözler yeniden Zonguldak’a çevrilmişti. İl yönetim kurulu yaptığı toplantıların ardından yeni başkanının ismini Tümer Peker olarak belirledi. Kararın hayırlı olmasını dileyen Peker, “Hem Zonguldak hem de Ülke için hayırlı olur inşallah. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Kolayı herkes yapar. Önemli olan zoru becermektir. Yönetimimizle ve Zonguldak’taki Cumhuriyet Halk Partililerle önümüzdeki seçime hazırız. Çalışmalarımız da çok kısa sürede başlayacaktır” dedi.
Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal ise Peker ve yönetimi tebrik ederek bundan sonrası için hızlı bir çalışma ve toparlanma sürecinin başlatılmasını istedikleri öğrenildi.