Zonguldak İl Genel Meclisi toplantısı İsmail Terzi başkanlığında Kasım ayı ilk toplantısını gerçekleştirildi. Dilek ve temenniler bölümünde ise çevre düzenlemesinden vazgeçilen Tepeören Köyü Futbol sahası nedeniyle gerginlik yaşandı.
Zonguldak İl Genel Meclisi Toplantı salonunda Kasım ayı içinde art arda gerçekleştirilecek olan 20 toplantının ilki bugün yapıldı. İsmail Terzi başkanlığında toplanan il Genel Meclisi üyeleri 5 madde üzerinde görüştü Açılış ve yoklamanın ardından ikinci maddede İl Genel Meclisinin 5 Ekim günü gerçekleştirilen 5.birleşimine ait toplantı tutanak özeti okunup onaylandı. Üçüncü maddede ise Gökçebey ilçesi muharremler köyünde yer alan tapuda 111 ada 86 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde malikleri tarafından tarım ve hayvancılık amaçlı tesis alanının imar planının onaylanmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık, Tarım ile Çevre ve Sağlık komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları sayılı raporların görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı iki madde de okunup, meclis onayına sunuldu. 4.madde olarak gündeme gelen 2013 performans programları teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'na, beşinci maddede ise Bütçe teklifi, Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.
Gündem dışı dilek ve temenniler bölümü ise oldukça gergin geçti. CHP'li İl Genel Meclisi üyesi Muhammet Arslan daha önce il genel meclisi üyeleriyle birlikte gidip inceledikleri ve yapımı için karar aldıkları Tepeören köyü futbol sahasına ödenek ayrılmasına rağmen vazgeçildiğini söyleyerek tepki gösterdi. Meclis Başkanı İsmail Terzi'nin telkinlerine rağmen sakinleşmeyen Arslan'ın sorularına Ak Parti'li İl Genel Meclisi Üyesi Osman Arslan, cevap verdi. Sahanın mevcut koşullarında maç oynamaya müsait olduğunu hatırlatan Osman Arslan Ereğli'ye aktarılan paranın bozuk köy yollarında değerlendirildiğini ifade etti. Osman Arslan, yolu bozuk yaklaşık 20 köye öncelik verildiğini belirtti.
İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, üyelere, 20 gün gerçekleştirilecek olan toplantılara üyelerin zamanında katılmaları konusunda uyarıda bulunarak toplantıyı kapattı.