İl Genel Meclisi Kasım ayı 20’nci birleşim toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı ile ilgili İl Genel Meclisi’nden verilen bilgiler şu şekilde:

 

YENİDEN GÜNCELLENECEK

Kasım Ayı 20. Birleşim toplantısında gündemin 3. maddesi gereğince görüşülen İl Genel Meclisinin 01.12.2012 tarihli 169 sayılı kararı doğrultusunda köy yolları envanter çalışmaları sınırflandırılarak birinci derece köy yolu, ikinci derece köy yolu ve köy içi yollar ayrımında tasnif edilerek toplam 3091,8 km olarak karara bağlanmış, ancak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 06.11.2014 tarih ve 22561 sayılı yazıları doğrultusunda köy yollarının yeniden tasnif edilerek yazının içeriğinde yer alan talimatlar doğrultusunda yeniden güncellenmesi istenmektedir. Konu istenilen bilgiler doğrultusunda çalışmalar yapılarak mevcut köy yollarının yeniden tasnif edilerek yazının içiriğinde yer alan talimatlar doğrultusunda yeniden güncellenmesi istenmektedir. Konu istenilen bilgiler doğrultusunda çalışmalar yapılarak mevcut köy yollarımız yeniden tasnif edilerek incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık, İçişleri, Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündeme 4. madde olarak alınan, Sadettin ARSLAN, İsmail KORKMAZ, Mustafa UZUNDAL, Ayhan ÖZÇELİK, Dursun DÖKMECİ adlı üyerin verdikleri Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Elmacı Köyünün Dereköy mahallesine bağlantı yolunda bulunan köprü veya menfez eksikliğinin giderilmesi ile ilgili önerge İmar ve Bayındırık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

EĞİTİM AMAÇLI KURSLAR

Gündeme 5. madde olarak alınan, Filiz ÜNAL SARSIK, İsmet KÖSE, İsmail TERZİ adlı üyelerin verdikleri, İlimiz Merkez ilçeye bağlı Alancık köyünde, arıcılıkla uğraşan ve arıcılık yapmak isteyen vatandaşlarımızı, Alancık Köyü Zeytin 1 Mahallesinde arıcılık kursu düzenlemesi ile ilgili bir talepleri bulunmaktadır. Eğitim amaçlı düzenlenecek bu kurslarımıza Çevre köylerimizden de katılım sağlayabilmek özellikle kadın ve engelli vatandaşlarımızın da katılabilmesi, edinilecek bilgilerin pratiğe daha iyi uyarlanabilecek olması sebebiyle Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortak bir çalışma yapılması ile ilgili önerge Plan ve Bütçe, Aile Çocuk ve Engelliler ile Eğitim ve Kültür Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edilmiştir.