Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek okullarımızda yaygınlaşmak ve mesleki eğitimin kalitesini artırmak amacıyla "1000 Okul İyileştirme Projesi " başlatıldı.

İl merkez ve ilçelerinden (45 Okul yöneticisi, 514 öğretmeni ve 5116 öğrencisi olan) Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uzunmehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çaycuma Saltukova Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kozlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Ereğli Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ereğli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Alaplı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulları proje kapsamına alındı.

Konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Proje kapsamında:

1- Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetler  Genel Müdürlüğü tarafından okullarımızdaki 478 öğretmen ve yöneticiye ölçme değerlendirme alanında bilgi ve tecrübelerini artırmak amacıyla sınıf içi değerlendirme konusunda seminerler verilmiştir.

2-Özel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 470 yönetici ve öğretmene “Fikri Mülkiyet ve Sınai Haklar semineri verilmiştir.

3-Veli eğitim düzeyi profili çıkarılarak Okuma yazma bilmeyen veliler tespit edilmiş ve 6 velimizle görüşerek  okuma yazma kursuna devam edecektir.

4-Bakanlığımız tarafından Kütüphanesi olmayan ve var olan kütüphanelerini iyileştirmek amacıyla okullara  310.000 Türk Lirası ödenek gönderilmiş. Okullarımız Z kütüphane formatında görselliğin ön plana çıkarıldığı zengin içerikli kütüphanelere kavuşmuştur.

5-“1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerle Buluşuyor” projesi kapsamında 63 Meslek Lisesi öğrenci Görsel Sanatlar ve Müzik derslerinde proje kapsamına dahil edilmiş, bu kapsamda Resim Müzik alanında yetenekli öğrencilerin rehber öğretmenler eşliğinde iki aylık çevrim içi eğitim planlamaları yapılmış  ve çalışmaları devam etmektedir.

  6- 1000 Okul projesi kapsamında  9 okulumuzun Fizik +Kimya+Biyoloji alanında laboratuvar ihtiyaçları belirlenmiş olup bakanlığımız tarafından  2021 mali yılında en az bir  okulumuza Fizik +Kimya+Biyoloji laboratuvar kurulması planlanmıştır

7- Proje kapsamındaki okulların Döner sermayelerini etkin ve verimli kullanıp öğrencilerin üretim yaparak döner sermayeden daha çok yararlanması sağlamak amacıyla atölyelerdeki makine ve teçhizatın yenilenmesi planlanmıştır.

Proje kapsamında Öğrencilere yönelik temel akademik becerileri geliştirici destek eğitimleri, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecektir. Okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eğitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen başarılı insanlarla öğrencilerin buluşması sağlanacaktır. Okullarda öğrenim gören öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" kampanyasına katılımı sağlanacaktır. Okullarda öğrenim gören öğrencilere ilgili paydaşların katılımıyla bağımlılık ve şiddetle mücadele eğitimleri verilecektir."