8 ve 12. sınıflar, okul öncesi ve tüm ilkokullar seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitime başladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, 2 Mart tarihinde 8'nci sınıflar düzeyinde  yüz yüze eğitim ve öğretime başlayan okullardan biri olan Merkez İbrahim Fikri Anıl  Ortaokulu'nu ziyaret ederek ederek ilk törene katıldı.

YÜZYÜZE EĞİTİM HEYECANI
İstiklal Marşı töreninden önce öğrencilere ve öğretmenlere hitabeden konuşan İl Müdürü Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılan kabine toplantısının ardından ülkemiz düzeyinde hangi okullarımızın kaçıncı sınıflar düzeyinde açılmasının illere göre netleşmesinin ardından yüz yüze eğitime başlayacak olan ortaokullarda 8.sınıf öğrencilerimizin tamamına yakınının yüz yüze eğitime başlama heyecanıyla okulda olmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

OKULUM TEMİZ BELGESİ
Okulların sağlıklı bir ortamda eğitim öğretime devam edebilmesi için temizlik ve hijyen açısından hazır hale getirildiğini, tüm tedbirlerin okul idareleri tarafından alındığını, okullarda sağlıklı bir eğitim ortamı için bütün şartların yerine getirilerek "Okulum Temiz Belgesi” verildiğini belirti. Öğrencilerden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kişisel olarak uymaları gereken maske-mesafe-hijyen kurallarına hassasiyet gösterilmesi halinde, bu kuralların işletilmesi noktasında uyarılarda bulunulduğu takdirde yüz yüze eğitimin herhangi bir aksamaya mahal vermeden devem edebileceğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ
Öğrencileri ilk derslerinde ziyaret  eden İl Müdürü Tosun, okulların ve dersliklerin öğrencilerle anlamlı olduğunu, başlayan yüz yüze eğitimle öğrencilerimizi okul bahçelerinde, sınıflarda görmekten mutlu olduklarını ve öğrencilerimizle beraber aynı heyecanı yaşadıklarını ifade etti.
Tosun'un ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürleri de hazır bulundular.