Bilim, Sanayi ve Teknoloji Zonguldak İl Müdürlüğü, 30 Nisan 2014 tarihine kadar verilmesi gereken 2013 yılına ait yıllık işletme cetvellerinin süreci içinde vermeyenlere 759 TL idari para cezası uygulanacağı bildirildi. İl Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde:

 

“6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5’inci maddesi gereği, sanayi sicil belgesi almış sanayi işletmelerinin 2013 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı yıllık işletme cetvellerinin, 30 Nisan 2014 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8’inci maddesi gereği, sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir. Bakanlığımız web sayfası ‘http://sanayisicil.sanayi.gov.tr’ adresinden, şifresi olmayanlar yeni kullanıcı kaydı yaptıktan sonra firmalarını seçerek firma bilgilerini güncelleyerek, 2013 yılına ait yıllık işletme cetveli bilgileri girilecektir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinden temin edecekleri veya İl Müdürlüğümüzün web sayfası adresinden ana menüdeki ‘dokümanlar’ başlığı altındaki ‘sanayi sicili’ menüsünü seçerek yıllık işletme cetvelini (SANSİC B formu) doldurularak, bir dilekçe ekinde üretim yerinin bulunduğu ilin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl
Müdürlüğü’ne verilecektir. Ayrıca, yıllık işletme cetvelini süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9’uncu maddesi gereği, 2014 yılı için 759 TL idari para cezası uygulanacaktır”