Bakanlar Kurulu'nun üniversitelere ilişkin kararı Resmi Gazete'nin önceki günkü sayısında yayınlandı. Kararda, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde İlahiyat Fakültesi kurulduğu duyuruldu.
Üniversite bünyesinde önümüzdeki günlerde Eczacılık Fakültesi'nin de kurulması kararlaştırıldı.
Türkiye'de altı yeni İlahiyat Fakültesi kuruldu. Bakanlar Kurulu'nun üniversitelere ilişkin kararı Resmi Gazete'nin önceki günkü sayısında yapılan duyuruya göre, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak İslami İlimler Fakültesi, Balıkesir Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi kuruldu.
Okan Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü açılacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin adı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değiştirilirken, Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulması kararlaştırıldı. Aynı üniversitenin Mühendislik-Mimarlık Fakültesi de kapatılarak, Mühendislik Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi kurulması kararı alındı. KTO-Karatay Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi'nin adı da Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak değiştirildi.
BÜLENT ECEVİT'E ECZACILIK FAKÜLTESİ
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Sivil Havacılık Yüksekokulu kapatılarak, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruldu. Bülent Ecevit Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi'nde Eczacılık Fakültesi, Dumlupınar Üniversitesi'nde Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Namık Kemal Üniversitesinde de Veterinerlik Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.