Ak Parti Gönüllüleri adına açıklamada bulunan Ak Parti Kilimli Kurucu Belde Başkanı Mahmut Kefelioğlu, Kilimli’de adaylık sürecine ilişkin yaşanan olaylara tepki gösterdi, İlçe Başkanının görevden alınmasını istedi.  Kilimli’de Seçkin Özdemir ile girilecek mahalli idareler seçimlerinin kaybedilmesi durumunda sorumluların mevcut İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı olduğunu belirten Kefelioğlu yazılı açıklamasında şu görüşlere verdi:

 

“KAYBETME TEHLİKESİ GÖZÜKMEKTE”

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana kurucu belde başkanlığı, kurucu üyelik yapmış ve yönetimlerde görev almış kişiler olarak daha önceki basın açıklamamızda “Adayımız Seçkin Özdemir olmasın” derken bile partimize bir isim dayatması yapmadık, partimizi tehdit etmedik, şantaj yapmadık. Bizler dün olduğu gibi bugün de partimizin yanındayız. Ancak son gelişmeler gösteriyor ki 30 Mart 2014’te yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde partimizin belediye başkanlığını kaybetmesi tehlikesi gözükmektedir. Bunun olması halinde sorumluları tarafsızlığını yitirmiş, atama ile görevlendirilmiş olan “İlçe Başkanı” sıfatını taşıyan Cavit Taşçı ve mevcut Belediye Başkanı Seçkin Özdemir’dir. Cavit Taşçı aday adaylığı müracaatlarında taraf olmuş ve diğer aday adayı olan arkadaşların sevenlerini küstürmüş ve bölünmelere sebep olmuştur.

 

“BASINDA VELİOĞLU’NUN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ DİYE ÇIKTI”

Daha sonraki süreçte basında çıkan haberlerde “Ümit Velioğlu’nun adaylığı kesinleşti” açıklamalarından sonra, umutsuzluk ve paniğe kapılan ilçe başkanı Cavit Taşçı ve belediye başkanı Seçkin Özdemir, Ümit Velioğlu’nun adaylığını engellemek için partiye gönül vermiş kişileri organize ederek otobüslerle Ankara’ya götürme girişiminde bulunmuş ve İl Başkanının müdahalesi ile bu girişimden vazgeçilmiş ama bununla yetinmeyip 100 – 150 kadar belediye çalışanları ve partililer baskı ile istifaya zorlanmış, istifa dilekçeleri alınıp İl Başkanlığına verilmiştir. Bu aşamada Cavit Taşçı tarafsızlığını ve güvenilirliğini yitirmiştir.  29 Mart 2009 Yerel Seçimlerine dönecek olursak bu tablo daha iyi anlaşılabilir.  Bizler hiç kimsenin Ak Partiliyim diyemediği 2009 seçimlerinde AK Parti için gecemizi gündüzümüze katarken AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi yapılmayan Cavit Taşçı saf değiştirerek, altına tahsis edilen araç ile kimin için kapı kapı dolaşıp oy istiyordu? Radartepede oturup eş, dost ve akrabalarını arayarak kime oy vermelerini istiyordu? Önce bunları Kilimli kamuoyuna açıklamak zorundadır. 2009 seçimlerinde Belediye meclis üyesi yapılmadığı için AK Partiye ihanet etti mi etmedi mi? Buna açıklama getirmek zorundadır.  Bu tarz hesaplar içinde olan bir ilçe başkanı ile seçimlere gidilmesi ne kadar doğrudur? İlçemizde partimiz adına birlik ve beraberliği nasıl sağlayacaktır?

 

“İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINSIN”

Kişisel menfaatlerini parti menfaatlerinden üstün tutan, güvenilirliğini yitirmiş birisi ile seçimlerde ne kadar başarı sağlanabilir?  İlçe başkanının ve teşkilatın asli görevi teşkilat çalışmalarını tamamlamaktır. Belediye başkanı ile Ankaralarda dolaşmak değildir. Kilimli’de birlik ve beraberliğin yeniden tesisi ve seçimlerde başarılı olunmasının yegâne şartı mevcut ilçe başkanın görevden alınarak yerine mevcut ilçe yönetiminden tarafsız bir kişi ile seçimlere gidilmesidir. Bu yapıldığı takdirde Kilimli’de bütünleşmenin sağlanacağına inanmaktayız. Aksi durumda parçalanma ve ayrışmanın artarak devam edeceğine inanıyoruz.

AK Parti’nin Kilimli’de yaşamış olduğu sıkıntıları fırsat bilen diğer parti adayları ve destekçileri şunu bilmelidir ki; Kurucu Belde Başkanları, kurucu meclis üyeleri, yönetimde görev almış kişiler ve tüm küstürülmüş parti gönüllüleri olarak üzerimize düşen uyarı ve eleştirileri dile getirmekle mükellef olup, partimizin başarısı ve bekası için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Ancak her ne olursa olsun Genel Merkezimizin kararına saygılıyız ve partimizin sonuna kadar yanındayız”