İYİ Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı, İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu'nun sosyal medya hesaplarından ismi ve resmi kullanılarak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını, konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, 26 Mayıs 2021 tarihinde İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu'nun sosyal medya şahsi instagram hesabı profil fotoğrafı kopyalanarak sahte hesap oluşturulduğu ve takip listesindeki kişilere mesaj atıldığı belirtildi. 

Açıklama şu şekilde: "İlçe başkanımızın ismi kullanılarak açılan sahte hesap üzerinden dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı, sahte hesaptan yapılan konuşmalarda, "Selam canım nasılsın" diyen dolandırıcı, "İyiyim hocam siz nasılsınız, teşekkür ederim" yanıtı aldıktan sonra, "İyiyim teşekkürler canım. PTT'den pandemi özel alışveriş çeki dağıtılıyor seni de düşündüm, senin cep telin faturalımıydı? diye soruyor. Faturalı hat cevabını aldıktan sonra telefon numarasını istiyor ve gelen mesaja evet yazıp 5523'e mesaj gönderilmesini istiyor.  İlçe başkanımız konu ile ilgili Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne derhal suç duyurusunda bulunmuştur. Kopyalanan ve sahte hesap oluşturan İlçe Başkanımız Evrim Balbaloğlu'nun şahsi hesabındaki profil fotoğrafının Genel Başkanımız Meral Akşener ile beraber olması bu duruma sebebiyet veren kişi veya kişilerin yakalanarak hangi amaç ve niyete hizmet ettiklerinin bir an önce aydınlatılması konunun ciddiyet ve önemini arttırmaktadır."