* Foto Galeri'de diğer fotoğrafları görebilirsiniz.

“Bir Sevdadır Kandilli” ruhu bir kez daha Kandilli Kültür Derneği’nin olağan kongresinde dirilip paylaşıldı.

Dernek binasında yapılan olağan kongreye İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok şehir dışı  katılımlar olması dikkat çekerken, Divan Başkanlığına Cihat Kalafat, Bülent Akçakese ve Nurettin Gür seçildi. Kandillililerin Eniştesi Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun da katıldığı kongreye yapılan konuşmalarda, Dernek Başkanı Korhan Us ve yönetim kurulu arkadaşlarına gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür edildi.

Önceki Başkanlar Orhan Akçakese, Nezih Kırdar başta olmak üzere bir çok eski Kandillili yeni yönetim kuruluna her zaman tam destek verdiklerini ifade ettiler.

Yeni organlar şöyle oluştu:



YÖNETİM KURULU

Korhan Us, Sabahattin Özkan, Uğur Ertan, Azize Demiray Özdemir ve Bülent Akçakese

 

DENETİM  KURULU

Cihat Kalafat, Kamuran Ayyıldız ve Cemal Özkan.   

Faaliyet Raporunu okuyan Başkan Korhan Us şunları söyledi:

Dernek faaliyetlerimiz Kandilli beldemizin gelişimi üzerinde ve Eğitim amaçlı projeler üzerinde yoğunlaşmıştır.


        

Bu kapsamda;

        1-Kandillimizin Endüstri ,Kültürel mimari yapısıyla ile ilgili Zonguldak  Valiliğince görevlendirilen Mimarlık bürosu çalışmalarına Dernek yöneticimiz Kamuran Ayyıldız’ın katılımı sağlanarak projelerin gelişmelerine derneğimizce maddi ve manevi katkı sağlanmıştır. Bu çerçevede Kireçlik ve Çamlı bölgelerinin de proje kapsamına alınması için çalışmalar yapılmıştır.

      2-Yine Kandilli tanıtımı kapsamında O.D.T.Ü. Mimarlık fakültesi son  sınıf öğrencilerine Kandilli Misafirhanesinde Derneğimiz Yöneticilerinden Cihat Kalafat ,Bülent  Akçakese ve Kamuran Ayyıldız tarafından kandillimizin öz geçmişi ile ilgili brifing verilmiş ve  Kandillimiz yöresi ve TTK Armutçuk Müessesi öğrencilere gezdirilmiştir. Daha sonra O.D.T.Ü Mimarlık son sınıf ta olan bu öğrencilerin   Ankarada’ki mezuniyet jürisine Dernek Başkanımız Korhan US davet edilerek kendisine Plaket verilmiştir.

   3-Kandilli beldemizde geleneksel olarak tertip ettiğimiz kahvaltı proğramları yapılmış bu etkinlikte Dernek Yöneticimiz Güler Önder Özcan ‘nın da büyük öz verili çalışmaları olmuştur, aynı zamanda Kandilli genç arkadaşlarımızın katılımı sağlanarak masrafları derneğimizce karşılanmak üzere Kdz.Ereğli Polis evinde kahvaltı programı tertip edilmiştir, yine aynı şekilde Bizzat Dernek üyelerimize Bozhane Mevkii nde Çay bahçesinde kahvaltı etkinliği düzenlenmiş ve dernek üyesi olmayan kandilli sakinlerimizin de katılımı sağlanmıştır.

4-TTK. Armutçuk Müesssesi müdürü ve birirm amirlerine derneğimizce istişare yemeği verişlmiş aynı zamanda kurum yetkilerince de iade yi yemek daveti verilmiş ve bu yemeğe iştirak edilmiştir.

5- 8 Kasım Uzun Mehmet’ anma törenlerine Derneğimizce bizzat katılmaktaydık orda gördüğümüz eksiklik Kandilli okullarının programlara davet edilmeyişi di Derneğimizi temsilen Dernek Yöneticisi Bülent Akçakese‘nin Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapmış olduğumuz girişimlerle Kandillimizdeki okulların bu törenlere katılımı sağlanmıştır.

6- İstanbul da vefat eden Eski öğretmenlerimizden Nihat Aktan ve eşi Türkan Aktan ve aynı zamanda Vefat eden Dernek Üyemiz Tuğser Arabacıoğlu’nun cenaze merasimlerine İstanbul da İkamet eden Dernek Yönetimiz Sabahattin Özkan ve yine İstanbul’da İkamet eden dernek üyelerimiz katılarak Dernek namına çelenk gönderilmiştir Vefat eden büyüklerimiz ve arkadaşlarımıza Allah rahmet dileriz

7-İstanbulda İkamet Eden Dernek üyemiz Zerrin Böncü’nün de üyesi olduğu İstanbul Fotoğrafçılar derneğince Kandillimizi fotoğraflarla tanıtalım programı çerçevesinde Kandilli Beldemize tur düzenlenmiş, gelen misafirler Dernek Yöneticisi Bülent Akçakese tarafından karşılanmış ve kandilli beldemiz ile ilgili fotoğraf çekimleri yapılmış gelen misafirler çok memnun şekilde ayrılmışlardır.

8-25.03.2017 tarihinde T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatrosunun Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Salonunu da gösterime sunulan Ve Dernek Üyemiz Seda Yıldız’ında görev aldığı “Ellerimin arasındaki Hayat” tiyatro oyununa Kandilli sakinlerimizin ve dernek üyelerimizin katılımı sağlandı bu konuda kandillideki sakinlerimizin Zongulak’a ulaşımında katkı sağlayan Kandilli Belediye Başkanına da ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.

9- 2017’nin yaz döneminde Kandillideki varagel bölgesinin temizlenmesi kampanyasında kandillideki temizleme işlerinde çalışan gençlere maddi ve manevi destek vererek onların devamlı yanlarında olmaya çalıştık gerekli alet ve gereçleri alarak da katkı sağladık onun akabinde  Varagel Bölgesinde Bayramlaşma programına katılarak ikramlarda bulunduk.

10-Kandilli  beldemizdeki Armutçuk İlk öğretim okulu voleybol takımına ve Kandilli Belediyespor kulübüne forma yaptırarak ayrıca karınca kararınca maddi yardım da bulunduk.

11-23.03.2018 tarihinde Kdz. Ereğli Kent Konseyi seçimli genel kuruluna derneğimizce delege olarak Bülent Akçakese’nin katılımı sağlanmış, ayrıca Kdz Ereğli Mülki Amirlerince tertip edilen Bayramlaşma programlarında katılım sağlanmış Kdz. Ereğli Belediyesince Her sene Dernek evlerinde tertip edilen İftar programlarına  üyelerimizin ve Kandilli sakinlerimiz davet edilerek katılımları sağlanmıştır.

12-Kandilli Beldemizdeki Madenciler İlköğretim okulunun Mart-2018 tarihinde yapılan kermes etkinliklerine Bizzat Korhan US Başkanımızın hanımı Prof. Dürdal Us tarafından hazırlanmış 300 parça hediyelik eşya göndererek büyük katkı sağlamıştır Dernek üyelerimizin de kermes etkinliğine katılımları sağlanarak okulumuza maddi yardım yapılmıştır.

13-Derneğimizin gerek Facebook hesabı gerekse de dernek telefonlarından önemli duyurular yapılmaktadır.

Başkanın konuşması ve kongrenin tamamlanmasından sonra, toplu anı fotoğrafı çektirildi.