Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Devrim Bulvarı'nda bulunan amfi tiyatro girişinde düzenlenen tırları uğurlama töreninde yaptığı açıklamada, ilçe halkının "Halep'e Elini Uzat" kampanyasına önemli katkı sağladığını söyledi.


 


"DÜNYA DRAMI GÖRMEZLİKTEN GELİRKEN..."

Suriye halkının karşı karşıya kaldığı kış, açlık ve diğer dertler nedeniyle vatanlarını yeterince savunamadığını belirten Madenoğlu, "Bütün dünya bu dramı görmezlikten gelirken, buradaki olumsuz şartlara sessiz kalırken Türkiye Cumhuriyeti bütün tarih boyunca olduğu, bütün muhtaç olan insanların yardıma koştuğu gibi Halep'e de sessiz kalmamıştır. Halkımız yardım etmeye seve seve koşmuştur. Türkiye'de 3,5 milyona yakın müslüman kardeşimiz mülteci konumunda. Bizim yardımsever devlet ve halkımızın yardımıyla hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar" dedi.


 

"CANLAR KAYBEDİLİYOR"

Halep'te dram ve gözyaşı yaşandığını anlatan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Dünya kültür mirası yok oluyor, oradaki insanlar ve çocuklarımız canlarını kaybediyorlar. Burada biz bunlara göz yumamazdık, kulaklarımızı kapatıp sessiz kalamazdık. Bu gönderdiğimiz giyim ve gıda yardımları yerlerine biran önce ulaşır, oradaki dram içerisinde acı içerisinde yaşayan kardeşlerimize bir nebze olsun acılarını azaltır diye düşünüyorum. Ereğli ilçesi olarak halkımızın desteklerinden ötürü gurur duyuyorum"



 

YARDIM İÇİN ÇALIŞTIK

Ereğli Beşir Derneği Temsilcisi Kemal Öztürk de konuşmasında savaşta, denizde, hastanelerde 450 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, 5 milyon insanın da evlerini terk ederek başka ülkelere sığındığını belirtti, Suriye içinde ve dışında mültecilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için her türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Yardım tırları yapılan duaların ardından yola çıktı.

 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)