Kdz.Ereğli Türk Hava Kurumu Şube Başkanı ve Ereğli TSO’un önceki Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, Ereğli’de yaşanan ekonomik çöküntüye ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu. İlçeyi yönetenlerin ya da yönetmeye çalışanlara, “Ereğli’nin sosyal ve ekonomik olarak çöküşü ile alakalı gelinen noktada çıkışı için ne düşünüyorlar” sorusu yönelten Likoğlu, ilçede işsizliğin çığ gibi büyüdüğüne dikkat çekti.

 

“YAŞANABİLİR OLMAKTAN ÇIKTI”

Likoğlu yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  “Kdz Ereğli tarihinde yaşamadığı sosyal ve ekonomik çöküşle karşı karşıya her geçen gün derinleşen bu durum çiğ gibi büyüyen işsizlik esnafın perişanlığı her sektörde iflaslar özellikle Kdz Ereğli’nin ekonomik olarak lokomotifi olan sac ticareti yapan sac tüccarlarının artı artına iflasları mutsuz umutsuz yüzü gülmeyen geleceğinden hiç umudu kalmamış Kdz Ereğli her açıdan yaşanabilir cennet gibi bir kent iken yaşanabilir olmaktan çıkmış bir kent haline geldi. Her gün onlarca insanın sorunları ile karşılaşan işsizlikten bunalan iş arayan gençlerimizin ve siftah yapamayan iflasla boğuşan evine ekmek götüremeyen esnafın insanların sorunlarını ve dramlarını dinleyen kendi imkan ve olanaklarımla severek ve içtenlikle yardımcı olmaya çalışan ancak yetersizlik yüzünden sadece üzülen ve bu konularla uğraş verirken zaman zaman psikolojisi bozulan biri olarak sormak ihtiyacı duyuyorum.

 

“BEYLER İŞ CİDDİ BOYUTTADIR”

Ereğli’yi yönetenler yönetmeye çalışanlar bu olumsuz duruma çare arayın hep birlikte çare bulmaya çalışalım sorumluluğunuzun gereğini acil olarak yerine getirin halkın psikolojisi bozuk sosyal bir facianın eşiğindeyiz. Beyler iş ciddi boyuttadır, halkın yaşadığı bu olumsuzluklara tercüman olmak ve uyarıcı görevimi yerine getirmek için sizlere onlar adına sesleniyor ve rica ediyorum.

 

PLATFORM ÖNERİSİ

Kdz.Ereğli’nin sosyal ve ekonomik olarak geldiği bu olumsuz çöküşten çıkışı için Ereğli’yi yönetenler ilgili kişi, kurum, kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları seçilmişler ve atanmışlar vakit kaybetmeden acil olarak bir araya gelerek bir kurul yada platform oluşturmalıdırlar. Öncelik sırasına göre sorunları belirleyerek çözümleri noktasında yol haritası çıkartılmalıdır. Yapılacak bu çalışmalara kamuoyunun yaptığım görüşmelerde sohbetlerde ve son zamanda sosyal medyadaki sitelerde yapılan paylaşımlardaki mesajlardan bir şekilde hazır olduğunu görüyorum. Kdz Ereğli halkı ve sivil toplum kuruluşları oluşacak birlikteliğe destek vermeye hazırdır. Bu noktada gelinen durum fırsattır değerlendirilmelidir. Seçilmiş sorumluluk sahibi yöneticiler harekete geçerek atanmışları da hareketlendirmelidir. Seçilmişlerin hareketi atanmışların başarısına katkı sağlar.

 

TSO’YA TAŞ

Bu konuda başta Kdz. Ereğli TSO’ya büyük görev düşmektedir. Bölgenin ve ilçenin en büyük meslek odası en büyük sivil toplum kuruluşu ve ekonomiye yön vermesi gereken örgüt aktif ve yönlendirici olmalıdır. Oluşacak bu birlikteliğe herkes destek vermelidir.