CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve 12 yönetim kurulu üyesinin, sosyal medyada yaptığı yorumlarla ilgili olarak 3 parti üyesini disiplin kuruluna verdiği  girişim, ihraçla sonuçlanmadı. CHP Zonguldak il Disiplin Kurulu, bir partiliye uyarı diğerlerine ise herhangi bir ceza vermedi.

CHP Kdz. Ereğli Belediyesi’nin CHP’li meclis üyelerinden Yaşare Aydın, Halit Kızmaz ve Sayim Ergün, sosyal medyadaki  yazışmalar ve yorumlarla ilgili olarak İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve 12 yönetim kurulu üyesinin imzalarıyla disiplin kuruluna sevk edilmişlerdi. Savunmasını yapan CHP’liler için il Disiplin Kurulu kararını açıkladı. Halit Kızmaz’ a uyarı ve Yaşare Aydın ile Sayim Ergun’u hiçbir cezanın verilmediği karardan sonra görüşlerini açıklayan Yaşare Aydın, 30 yıllık partili olduğunu vurgu yaparak şöyle dedi.

“Benim partililiğimi herkes bilir. Ben partim aleyhine bir suç işlemedim ve asla işlemem. Suç işleyenleri de uyarırım. Ben partim hakkımda kimseyi de konuşturmam. Durum böyle iken benim Neriman Posbıyık’a olan yakınlığımdan olsa gerek, disiplin kuruluna verilmek gibi acı ve zor bir durumla karşı karşıya kaldım. Sonuçta, il disiplin kurulumuz kararını verdi ve hak yerini buldu.”