AK Parti 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Ankara Spor Salonunda Aday Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları ile çok sayıda partili katıldı. Her ilin ayrı ayrı tanıtıldığı aday tanıtım toplantısına katılım ise oldukça yoğundu.

 

Konuya ilişkin AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı'ndan gönderilen açıklama şu şekilde: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim manifestosunda daha önceki seçimlerde yola çıkış sloganlarını tek tek ifade ederek bu seçimlerde ise “Tevazu, Samimiyet, Gayret İle Memleket İşi Gönül İşi”  diyerek “Gönül Belediyeciliği” sözleriyle milletin huzuruna çıkacaklarını belirtti. Erdoğan konuşmalarına şehri yönetecek başkan adaylarını ise şu şekilde tanımlandırdı: "Ak Partili Belediyeleri, her insana Adaletle hürmet edecek, şehrinin ve insanının maddi manevi tüm varlığını kutlu bir emanet olarak görüp sahip çıkacak, herhangi bir kesime ve kişiye bağlı değil, sadece milletine ve devletine sadakat gösterecek başkanlar yönetecektir.” dedi.  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçim manifestosunu 11 başlık altında topladıklarını belirterek bunları tek tek açıkladı. İşte Ak Parti’nin 11 başlık altına toplamış olduğu seçim manifestosu;

1) ŞEHİR PLANLARI konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz.

2) ALTYAPI VE ULAŞIM konusu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda şehir haline getirmiş olamayacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatları gibi temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiçbir şehrimizi bırakmayacağız.

3) KENTSEL DÖNÜŞÜM projelerini, şehirlerimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz. Bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübelerin ışığında, bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz.

4) BENZERSİZ ŞEHİRLER hedefimiz doğrultusunda, her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Planları, altyapı ve üstyapı projelerini, şehirlerimizin asli karakterlerini güçlendirecek şekilde tasarlayacak, koruyarak yaşatmayı esas alacağız.

5) AKILLI ŞEHİRLER ile şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Belediye hizmetlerine erişimden, ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını destekleyeceğiz.

6) ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER ile Rabbimizin bize emanet ettiği tabiat içinde, canlı veya cansız tüm varlıklarla birlikte uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi sağlayacağız. Halkımızın ailesiyle huzur içinde vakit geçirebileceği, dinlenebileceği, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği Millet Bahçelerini her şehrimize yaygınlaştıracağız.

7) SOSYAL BELEDİYECİLİK anlayışımızı, tüm mağdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek şekilde genişleteceğiz. Erişilemeyen, yardım eli uzatılmayan, hizmet götürülmeyen hiçbir kesim bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız.

8) YATAY ŞEHİRLEŞME yeni dönemdeki şehircilik vizyonumuzun merkezinde yer alacaktır. Gönüllerimize hitap eden mekânlar bütünü olan şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz.

9) HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM ilkesiyle, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, şehir sakinlerinin, özellikle de muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının en üst seviyede katılımını temin edeceğiz. Bilhassa, insanların hayatlarını doğrudan ilgilendirecek büyük projelerde, bu istişare yöntemini mutlaka kullanacağız.

10) TASARRUF VE ŞEFFAFLIK yeni dönemde belediyelerimizde çok daha önemli bir yönetim ilkesi haline gelecektir. Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruşta yetiminden gazisine, işçisinden yaşlısına herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız.

11) DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER ile AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizin kültürden ekonomiye tüm yönlerini analiz ettiğimiz, zayıf ve güçlü taraflarını ortaya koyduğumuz bu çalışmalar ışığında, önümüzdeki dönemde belediyelerimizi değer üreten şehirler anlayışıyla yöneteceğiz.