Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe genelinde vaka sayısının 50'li rakamları geçtiğini açıkladı. Zonguldak'ın kırmızı iller kategorisinde yer aldığını hatırlatan Çorumluoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MORALİMİZİ BOZMAYALIM"

"Ne yazık ki üzülerek gördük ki Zonguldak ilimiz de kırmızı iller kategorisine girdi. Bu ne demek, özgürlüğümüzün biraz daha kısıtlanması demek, esnafımızın bu kısıtlamadan ötürü gelir kaybına sebebiyet vermek gerek. Moralimizi bozmayalım, ümidimizi yitirmeyelim. Bizler sıkıntıların nasıl aşılacağını vatandaşımız öğrendi. Maske, mesafe,hijyene dikkat edeceğiz. Ereğli'de, Zonguldak'ta da ülkemizde de başaracağız. Biraz daha dikkat diyorum.

300'LÜ RAKAMLARI GÖRDÜ

Ereğli özelinde bakıldığında ben her zaman uyarmıştım, 50 rakamını geçirmeyelim dedim. Ne yazık ki dün itibariyle 50'li rakamları geçmiş olduk. Çünkü rakamları belli bir aşama geçildikten sonra kontrol altında tutmakta zorluk yaşıyoruz. 300'lü rakamlarımız da geldi. Bugün 300 kişi çıktığı zaman komşusuna evindeki kişiye bulaştırdığında yarın 600 kişi olarak karşımıza geliyor. İşimizi biraz daha zorlaştırıyoruz. Geçen yazı zor geçirdik, üzüldük. Tatilimizi yapamadık, esnafımız üzüldü, sevdiklerimize sarılamadık. Bu yazı daha rahat geçireceğiz yapacağımız tedbirlerle.

EREĞLİ'DE GÜNLÜK BİN 300 KİŞİYE AŞI

60 yaş uygulamasında aşılara başlandı. Günlük bin 300 civarında aşı olan vatandaşımız var. Bu rakam iyi bir rakam. Herkes kontrol etsin, başvurularını yapsın, kapasitemiz oldukça yüksektik. Bu yüksek kapasitede biran önce aşılarımızı olalım. Aşı olan vatandaşlarımız yine yaşantılarına dikkat etsinler. Aşı olanlar kovid geçirse bile daha rahat geçiriyorlar. Devletimiz aşı konusunda başarılı, dünyada örnek gösterilecek noktadayız"