Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kışla Mahallesi Potbaşı mevkisinde daha önce Eski Şantiye alanı olarak kullanılan 22 dönümlük alan üzerinde yapılan “Çocuk Oyun Dünyası”nın kısa süre içinde hizmete gireceğini söyledi. Modern figürlü oyun grupları, yapay çim tepeleri, yüksek tırmanma oyun grubu, özel çocuklar için oyun Grubu’nun yanı sıra büfeler, WC'ler, oturma grupları ve 140 araçlık otoparkı bünyesinde barındıran Çocuk Oyun Dünyası’nın hizmete açılması için son rötuşların yapıldığını söyleyen Uysal, “İlçemizin girişi daha modern bir görünüme kavuştu. Çocuk Oyun Dünyamız ilçemize çok yakışacak” dedi.

 

CEPLER AÇILIYOR, DURAKLAR MONTE EDİLİYOR

Başkan Uysal gün içinde Kışla- Kepez güzergâhında yapımı süren yeni cep yerleri ve montaj çalışmaları başlayan yeni durak yerlerinde de incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ağlar, Deniz Koca ve ilgili daire müdürlerinden bilgiler alan Uysal, söz konusu güzergâh boyunca özellikle toplu taşıma araçlarının yolcu alıp, indirdiği noktalarda yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında çalışmaların sürdüğünü söyledi. Uysal, Kışla’dan başlayarak Kepez tepesine kadar olan bölge de karşılıklı 25 yeni cep yeri açılma işleminin tüm hızıyla sürdüğünü, yeni cep çalışmalarının yanı sıra belirlenen 17 noktaya da yeni yolcu bekleme durakları monte edilmesi çalışmalarına başlandığını belirtti.

 

SAKİNDERE, KAVAKLIK VE BALI’DA İNCELEME

Başkan Uysal gün içinde, Sakindere’deki alt yapı, Kavaklık bölgesinde süren asfalt çalışmaları ve  Balı Mahallesi Gökme Sokak Mevkii’nde muhtarlık ve mahalle sakinlerinin isteği üzerine 300 metrekare kapalı alanda nişan, düğün gibi etkinliklerin yapılacağı sosyal tesis çalışmalarını inceledi.