Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, 7 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan Alaplı TSO seçimleri öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ocak, İlçemizin geleceği için, ekonomiye istihdam yaratacak, işsizliğe çözüm olacak,Alaplı'daki ekonomiye değer katacak genç ve dinamik bir ekiple seçim çalışmalarımıza başladıklarını söyledi.

Bundan önceki 4 yıllık dönemde Alaplı'nın menfaatleri dışında hiçbir oluşumda yer almadıklarını yaptığımız her çalışmada öncelikli hedef olarak Alaplı'nın ekonomisini ve ticaretini nasıl daha ileriyle taşırız düşüncesiyle harekat ettiklerini belirten Ocak, "Öncelikle 4 yıldan bu yana yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptığım süre içinde yeni ekibimizde olmayan arkadaşlarımız kendi istekleriyle işlerinin yoğunluğu nedeniyle yola devam etmeyeceklerini belirterek onların yerine onların kalitesinde değerli arkadaşlarımızı aramıza katara İlçemize hizmet yolunda ilerleyeceğiz.Bizim derdimiz İlçemizdeki istihdama katkı sağlamak,  İlçemizdeki ekonomiye değer katmaktır. Biz hiç bir zaman 4 yıl boyunca Alaplı'nın menfaatleri dışında hiç bir oluşumda yer almadık. Yaptığımız her çalışmada öncelikli düşüncemiz. İlçemizin ekonomisi ve Ticareti olmuştur." diye konuştu.





DEVLET KURUMLARI VE BELEDİYE İLE GÜZEL HİZMETLER YAPTIK

TSO, bulunduğu şehrin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade eden Ocak, "Buradaki yönetim kadrosu bu şehrin geleceğini,bu şehrin ekonomisini ve bu şehrin refah seviyesini belirler.Bizim işimiz Alplı TSO olarak bu şehirdeki ekonomik değerleri yükseltmek, şehrin önünü açmak ve diğer kurum ve kuruluşlarla öncelikli olarak Alaplı şehrinin yönetiminde söz sahibi olan Belediye ile barışık ve birlik beraberlik içinde çalışmaktır. Bu zamana kadar ki çalışmalarımız da bütün sivil toplum örgütleriyle bütün Devlet kurumlarıyla ve özelikle Belediye ile her daim birlikte çalışarak güzel hizmetler yaptık. Bizim amacımız İlçemize yapılan her katkıda her hizmette olmaktır."dedi.


BİZ BARIŞI BOZMAK İSTEYENLERİN YANINDA OLMAYACAĞIZ

Biz yaptığımız çalışmalarda bundan sonraki çalışmalarımızda hiç bir zaman şiddetin karşısında olmayacaklarını anlatan Ocak, " Hiç bir zaman İlçemizdeki barışı bozmak isteyenlerin yanında olmayacağız. Hiç bir zaman katma değer yaratmayacak çeşitli platformlara bizi çekmek isteyenlerin yanında olmayacağız. Bu yeni ekibin tek düşüncesi İlçemize yeni sanayi yatırımları kazandırarak İlçemizden göç eden gençlerimizi tekrar geri getirmektir. İlçemizde son işsiz genç kalıncaya kadar tüm hızımızla tüm azmimizle çalışmalımız devam edecek."


ALAPLI OSB'DE CİDDİ FİRMALAR YATIRIM YAPMAK İSTİYOR

Ocak, Alaplı OSB'de 10-15 milyon dolarlık yatırım yapmak isteyen büyük firmalarla görüştüklerini belirterek, "OSB de ciddi firmalarla görüşüyoruz. 10-15 milyon dolar dolar yatırım yapmak isteyen büyük firmalar var. Bu firmalarla görüşmeler halindeyiz. Bu konularda ince eleyip sık dokuyoruz. Nedeni, tüm gençlerimiz iş sahibi yapmak içindir. İlçemiz bu gün ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşıyor. Fındık dayalı bir ekonomiyle İlçemiz yürümeye çalışıyor. Bunun yanında sanayi olmak yolunda gerek Ereğli'de gerekse Düzce'deki sanayileşmenin arasına sıkışmış kalmış bir İlçedir. Ama biz bu zincirleri Alaplı OSB ve Islah OSB kuruluşlarıyla bunları kırdık.  7 Ekimdeki seçimlerde üyelerimiz, tüccarlarımı z ve iş adamlarımız bizler bu görevi tekrar verirlerse biz vereceklerinden eminiz bundan en ufak bir kuşkumuz bile yok. Bundan sonraki 4 yıllık süreçteki hedeflerimizi yerine getirmek için ekimizle birlikte var gücümüzle İlçemize hizmet etmek için çalışacağız.  Bizim işimiz yapılacak projeleri hızlı şekilde hayata geçirmektir. Yeni ekibimizle bunu başaracağımıza inanıyorum. Alaplı OSB ve Islah OSB deki yaptığımız çalışmalar ortadır. İlçemiz hızla sanayi kenti olma yolunda ilerliyor. Şehirdeki ekonomik durum OSB gelecek dev firmalarla  gözle görülür bir değişiklik yaşanacak. İlçemizin geleceği ve büyümemiz için bizler taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Bu ekiple İlçemizi 2021 hedeflerine daha iyi taşıyacağız. "

Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak'ın Meslek Komitesi adayları; Yaşar Karacan, Nedim Kaplancan, Onur Alper, Şerafettin Kocaman,  Tarık Yazıcı, Cüneyt Gülsoy, Recep Ocak, Burak Yaman, Selçuk Oktay, Gökhan Güney.