Alaplı Kent Konseyi Başkanlığına seçilen görme engelli İsmail Korkut, Engelli olmasının ilçeye hizmet etmesine engel olmayacağını belirtti.

 

Korkut, yaptığı açıklamada, Alaplı Kent Konseyi Başkanı seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulu ve komisyon üyelerini belirleyeceklerini ifade eden Korkut, şunları söyledi:
“İnsan engelli olabilir, ben sizlere şöyle bir örnek vermek istiyorum. Bir futbol takımı 11 kişiden oluşmaktadır. Bunlardan birisi kırmızı kart gördüğü zaman takım sahadan çekilmeli midir. Hayır çekilmemelidir. Allah bizim bir uzvumuzu eksik yaratmış, takdir onundur. Önemli olan eksikleri görmek değil, mevcut haliyle ve şartlarla insanın en iyiyi yapabilme adına çalışmaları konusunda azim göstermesidir. Biz bu azmimizle yola çıktık. Alaplı Kent Konseyi delegelerinin teveccühü ile başkanlığa seçildik. Bize oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Alaplı’mız her platformda dile getirildiği gibi Kdz. Ereğli ve Akçakoca ilçeleri arasında sıkışmış bir ilçedir. Ama gelişime açık bir ilçemiz, bu noktada bizim istihdama yönelik eğitim ya da Alaplı’mızın eğitim, sağlık, güvenlik ve diğer sorunlarını ele almaya yönelik plan ve projelerimiz var. Alaplı’mıza, yaşadığımız yere bir nebze katkıda bulunmak adına yola çıktık.”                 

 

(Haber: Cem Sürmeneli)