Halk Eğitim Merkezi ile başlatılan ve 3 ay süren işaret dili eğitim programını tamamlayan Ereğli Devlet Hastanesinde görev yapan 16 personele sertifikaları verildi.

 

Hasta karşılama, diyalog kurma, genel yaklaşım, hastaların psikolojisine göre davranış sergileme, durum açıklama gibi konularda Ereğli Devlet Hastanesinde ağırlık verdiklerini belirten Hastane Yöneticisi Muharrem Erdem, işaret dili ile işitme engellilerin kendilerini rahatlıkla ifade edebileceklerini belirtti

İşaret dilinin işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dil olduğunu ifade eden Erdem şunları söyledi: “Türkçe işaret dili alfabesini, temel kelime ve dilbilgisi yapılarını öğreterek, kursiyerlerin işitme engellilerle bu dil aracılığıyla iletişim kurmasını sağlamaktır. Yaklaşık üç aylık eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, katılım belgelerini alacak ve bulundukları kurumlarda engellilerle çok rahat bir şekilde iletişim kurabileceklerdir. Hasta-çalışan memnuniyeti açısından iletişimin önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. Bu eğitim sayesinde, sağlık çalışanı ve  işitme engelli hastalar birbirini çok daha kolay anlayacak ve  sağlık hizmetini en üst düzeyde alabileceklerdir. Hasta karşılama, diyalog kurma, genel yaklaşım, hastaların psikolojisine göre davranış sergileme, durum açıklama gibi konulara ağırlık vermekteyiz. Bunun yanı sıra kursiyerlerimiz, dış dünyada da işitme engelli birisiyle karşılaştıklarında kullanabilecekleri temel iletişim işaretlerini öğrenmiş olacaktır. Engellilerimizle ilgili daha alacağımız çok yol var. 22 Kasım 2013 ile 7 Mart 2014 tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu işaret dili eğitim kursunun, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi bünyesinde verilmesini sağlayarak, bu anlamda bir ilke imza atmış olduk”

 

(Haber Merkezi)