Çaycuma Belediyesi'nin Filyos Park Yaşam Alanı'nın birinci etabına yaptığı piramitler vatandaşların ilgisini çekiyor.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, yaptığı yazılı açıklamada, parka görsel değer katan piramitlerin TCDD’den, tanesi 1 liradan satın alınan beton traverslerle imal edildiğini belirtti.

"Devlet Demiryolları'ndan tanesi bir liradan satın alınan beton traversleri yol ve duvar tahkimat elemanı, çelik tel örgülü çitlerin taşıyıcı direği olarak kullanılırken, diğer bölümü de Filyos Yaşam Parkı'nda yapımı devam eden piramitlerde yapı elemanı olarak kullanılıyor." ifadesini kullanan Kantarcı, açıklamasında şunları kaydetti:

"120 bin metrekarede planlanan projenin 20 bin metrekarede yapılacak birinci etabını oluşturuyor. Kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmaya büyük özen gösteriyoruz. Bir yandan halkımıza en doğru hizmeti en güzel şekliyle vermeye çalışırken, diğer yandan da maliyetleri minimuma indirecek yöntemler geliştiriyoruz. Göreve yeni geldiğim zamanlarda Devlet Demiryolları'nın hurdaya ayırdığı beton traversleri satışa çıkardığını öğrendim. Filyos Park Yaşam Alanı'nda farklı boyutlarda 3 adet piramitten oluşan çok maksatlı yapının imalatını da o traverslerden yaptık. Alabildiğine yeşil, alabildiğine sosyal bir yaşam alanı olarak planladığımız Filyos Park ilçeye değer katacak."