Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Cura 17 Mayıs 2009 Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılacak olan Cum huriyet Mitingi'ne Çaycuma halkını davet etti. Alaplı’da da ADD öncülüğünde toplantı gerçekleştirildi.

ADD Çaycuma Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Cura, ADD üyeleri olarak ulusal egemenlik hak ve sorumlulukla ülkeyi yönetenleri uyarmayı demokrasinin kendilerine yüklediği bir yurttaşlık görevi saydıklarını belirtti.ADD Çaycuma Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Cura Cumhuriyet Mitingleri ile ilgili yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında: “Ülkemizin emperyalist devletler tarafından işgaline karşı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal başkaldırışımızın 90. yıl dönümünü kutlayacağımız bu günlerde, vatanımızın kurtuluş ve cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine aykırı bir süreçle karşı karşıyayız.Bu süreçte Anayasa'da var olan kişisel hak ve özgürlükler temelinde, demokratik hakkını kullanarak siyasi iktidarın uygulamalarına karşı çıkan tüm kişi, kurum, kuruluş ve siyasi partiler yok sayılmakta, sindirilmeye ve susturulmaya çalışılmaktadır. Unutulmamalıdır ki bilimin, basının ve toplumsal muhalefetin hapsedildiği bir ülkede demokrasinin varlığından söz edilemez. Örgütlenme hakkı, demokrasinin temel kurumu olan kitle örgütlenmesinin ön koşuludur. Bu düşünce ile, cumhuriyetimizin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliğine sahip çıkmayı, yaşamsal bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Aşağıda imzası bulunan bizler, “ulusal egemenlik” hak ve sorumluluğumuzla, ülkemizi yönetenleri uyarmayı, demokrasinin bizlere yüklediği bir yurttaşlık görevi sayıyoruz. Bu anlayışla tüm yurttaşlarımızı 17 Mayıs 2009 Pazar günü, saat 12.00'de Ankara Tandoğan Meydanında Cumhuriyet Mitingi'ne davet ediyoruz. Cumhuriyet Devrimimiz ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda ülkemizin ve ulusumuzun aydınlık geleceği için tüm Demokratik Kitle Örgütlerini, Sendikaları, Meslek Odalarını, Üniversiteleri ve tüm Yurttaşlarımızı; Sosyal Hukuk Devletimize, Demokratik Laik Cumhuriyetimize, Üniter Yapımıza ve Tam Bağımsızlığımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

 

ALAPLI’DA TOPLANTI YAPILDI

ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı Başkanlığında Alaplı’da gerçekleştirilen toplantıya ADD yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Mehmet Altay, DSP İlçe Başkanı Yaşar Önelge,  SGK  Emekli Dul ve Yetimleri Derneği Alaplı Şube Başkanı Yekta Kalafat katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nce  Pazar günü Ankara ‘da düzenlenecek “Cumhuriyet Mitingi”ne Zonguldak ve ilçelerinden de çok sayıda  katılımla destek verilecek. Bu amaçla  Alaplı ADD ‘de  Siyasi parti temsilcileriyle sivil toplum örgütleri yöneticileri bir araya geldi. Toplantıda konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, “ADD Genel Merkezi tarafından Emperyalizme karşı ulusal mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’un 90.yılı kutlamaları çerçevesinde  sosyal hukuk devletimize , Damokratik laik Cumhuriyetimize, Üniter yapımıza ve tam bağımsızlığımıza sahip çıkmak için 17 Mayıs  Pazar günü Ankara Tandoğan meydanında miting düzenlendi. ,’’17 Mayıs’ta Ankara Tandoğan’dayız’’ sloganın yeraldığı el afişleri  Şube Başkanlıklarıyla siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerine dağıtıldı. ’Ülkemizin emperyalist devletler tarafından işgaline karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal başkaldırışımızın 90. Yıldönümünü kutlayacağımız bu günlerde, vatanımızın kurtuluş ve Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine aykırı bir süreçle karşı karşıyayız.  Bu süreçte Anayasa’da var olan kişisel hak ve özgürlükler temelinde, demokratik  hakkını kullanarak siyasi iktidarın uygulamalarına karşı çıkan tüm kişi, kurum, kuruluş ve siyasi partiler yok sayılmakta, sindirilmeye ve susturulmaya çalışılmaktadır. Unutulmamalıdır ki bilimin, basının ve toplumsal muhalefetin hapsedildiği bir ülkede demokrasinin varlığından söz edilemez. Bu düşünceyle Cumhuriyetimizin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliğine sahip çıkmayı, yaşamsal bir sorumluluk olarak görmekteyiz”