Kandilli'de vatandaşın bahçesine akan kanalizasyon mahalle halkının sağlığını da tehdit ediyor.

Kandilli Beldesi, Yeni Mahalle mevkisinde bulunan futbol sahasının kenarındaki istinat duvarının 15 metrelik bölümü yaklaşık 2 buçuk yıl önce aşırı yağışlar sonucunda oluşan toprak kayması nedeniyle çökmüştü. Kandilli Belediyesi ve bahçe sahiplerinin tüm dilekçe ve taleplerine rağmen yaptırılamayan duvar çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirdi. Belediye, kanalizasyonu çöken duvarın olduğu kısma kadar getirdi ancak duvar yapılmadığı için kanalizasyon bağı devam ettirilemiyor ve kanalizasyon atıkları doğrudan vatandaşın bahçesine akıyor.
"DEFALARCA DİLEKÇE VERDİM"
Konuyla ilgili sıkıntısını dile getiren bahçe sahiplerinden Selahattin Kaya, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı'na konuyla ilgili defalarca dilekçe verdiğini ancak kimsenin ilgilenmediğini belirterek; "Duvar olmayınca kanalizasyon bahçeye akıyor. Bahçemdeki fındıklarımı, meyvelerimi üç yıl olacak toplayamıyorum. Çünkü lahım akıyor. Yazın sinekten, kokudan bahçenin yakınından bile geçemiyoruz. Burada hasta olacağız.  Zararım büyük, üstelik duvar yapılmadığı için çökmede devam ediyor. Hayvanlarımda telef olabilir. Burada başkalarının bahçeleri de var ancak çökme benim bahçeye doğru olduğu için en çok ben zarar görüyorum. Buradan bir kez daha tüm ilgililere sesleniyorum. Daha büyük bir heyelan olmadan yapın şu duvarı..."
Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral, konuyla ilgili Zonguldak İl Spor Müdürlüğü yetkililerine defalarca müracaat ettiklerini ancak "para yok" yanıtını aldıklarını kaydetti. Futbol sahasının kenarındaki duvarın 15 metrelik kesiminin çökmesinden dolayı kanalizasyonu yapamadıklarını kaydeden Başkan Saral, "Biz konuyu defalarca ilgililere ilettik. Ama her seferinde para yok, cevabını aldık. Belediye olarak kanalizasyonu o bölgeye kadar getirdik ama duvar tahrip olduğu için ilerletemiyoruz. Bu nedenle kanalizasyon doğrudan vatandaşların bahçesine akıyor ve sağlık açısından tehdit unsuru oluşturuyor.
Yapılmasını bekliyoruz ama ne zaman olur hiç bir fikrim yok" şeklinde konuştu.