Çaycuma Devlet Hastanesi'nde görev yaptığı belirtilen 13 doktordan önemli bir bölümünün izne çıkması veya hasta almaması, hastane çalışanları tarafından asılan yazı ile duyuruldu. Asılan yazı ile hastalar tarafından gereksiz yere personelin meşguliyeti önlenirken, hastalar duruma tepki gösteriyor. Doktorları bulamamaktan yakınan hasta ve yakınları, hastanede muhatap bile bulamadığını ifade ediyor. Hasta ve yakınları tepkilerini şöyle dile getirdi:
Hastaneye gidiyoruz, soruyoruz doktor olmadığı söyleniyor. Biz de tepki gösteriyorduk. Artık bizi hiç muhataba almamak için cama, yazı asılmış. Doktorların olmadığını hastane girişinde görebiliyoruz. Bu kadar disiplinsiz, sahipsiz bir hastane olabilir mi? Aynı anda bu kadar çok doktor izne mi çıkar. Hastaları neden mağdur ediyorlar. Hastane yönetimi buna müsaade etmemesi gerekir. Hadi hastane yönetimi müsaade etti. İlçemiz bu kadar sahipsiz olmamalı. Bölgemizin milletvekilleri var. Her konuda soru önergesi veren vekiller bu konuda hiç girişimde bulunmaması çok üzücü. Hastane personeli tarafından asıldığı öğrenilen yazının ise işe başlayan yada izinden dönen doktorlar olması halinde güncellendiği de ileri sürüldü.
Çok sayıda doktorun aynı anda izne çıkmasına müsaade etmesi nedeniyle eleştirilen hastane Başhekimi Op. Dr. Hasan May'ın ismi de listede yer alırken, isminin karşısında ise 'ameliyat, hasta almıyor' ifadesi yazıyor.