14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Tören alanına 18 davetli 8 gazeteci katılınca Ereğli Hekim ve Eczacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Karayeğen, Doktorları bir araya getirmeye çalışıyoruz medya bu işe bizden daha fazla önem veriyor dedi. Karayeğen ile Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem arasında katılımın az olması nedeniyle kısa süreli diyalog yaşandı

 

Anıt önüne Derneğin ve özel bir hastanenin çelenginin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Dernek Başkanı Karayeğen, katılımın az olması nedeniyle İstiklal Marşı'nın okunup okunmaması konusunda kararsız kalınca katılımcılara yönelik, Geçende bir hoca söylemeye kalktı 3 kez tekrar etti teypte bozuldu medyanın alayına geldi. Arkadaşlar buyurun İstiklal Marşı'nı hep birlikte okuyalım dedi.

VALLA BEN ŞAŞIRIYORUM

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ereğli Hekim ve Eczacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Karayeğen, 14 Mart Tıp Bayramında ilçe genelinde doktorları bir araya getirmeye çalıştıklarını belirterek gazetecilere, Doktorları bir araya getirmeye çalışıyoruz ama siz medya bu işe bizden daha fazla önem veriyorsunuz. Töreni saat 13.00'e aldık. Ben 320 adet davetiyeyi özel olarak yazdım, gönderdim ve bugün için anıt önüne gelmelerini istedim dedi. Karayeğen'in konuşması sırasında Devlet Hastanesi Başhekimi Erdem'in, Biz 83 hekim arkadaşımızı temsilen buradayız sözüne Karayeğen, Hayır hayır bir dakika ben konuşayım. İsteyen gelir, Atatürkçü geçiniyorlar, gelmiyorlar. Bu nasıl Atatürkçülük? Ne diyeyim? Valla ben şaşıyorum, 320 tane davetiye dağıttım özel olarak. Onun için buyursunlar dedi.

TEMSİLEN BİZ GELDİK

Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Muharrem Erdem'de gazetecilere, Biliyorsunuz mesai saati var. Bu nedenle hastalarımız hizmet bekliyor dolayısı ile arkadaşlarımızın temsilen biz buradayız ve bugünün önemine binaen kutlama programına dahil olduk dedi. Karayeğen de, 86 tane hekimin var kaç tane hekim geldi, bırak mesaiyi ya. Hayır. Sen görevin dolayısıyla söylüyorsun. Öyle değil ama sözleri ile karşılık verdi.

TEBRİKLERİNİ GÖNDERDİLER

Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sevinç Soydinç'de, ilçe Toplum Sağlığı Merkezi adına törene geldiğini belirterek, Bizde aile hekimlerimiz, hekimlerimiz, aynı anda sağlık memurlarımız, hemşirelerimiz tüm sağlık personelinin tıp bayramını kutluyorum. Herkes görevinde çok kişi katılmak istedi ama tebriklerini gönderdiler dedi.

KATILIMIN ÇOK OLMASINI İSTERDİK

Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Yüksel Tuncer de katılımın yüksek olmasını beklediklerini belirttiği konuşmasında şunları söyledi: Bizde tüm meslektaşlarımızın 14 mart tıp bayramın kutluyoruz. Tabiki katılımın çok olmasını isterdik biraz da zamanlama ile ilgili hafta içi de olması nedeniyle katılım az oldu. Bu konuda ben inanıyorum ki tüm hekim arkadaşlarımız bizi kalben destekliyorlar. Sağlık camiasının bayramını kutluyorum.

KATILIMCILAR

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Erdem, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı İsmet Köktürk, Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sevinç Soydinç, Sağlık Sen Ereğli İlçe Başkanı Ali Kabaş, Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Yusuf Emre Yalçınkaya, Ereğli Hekim ve Eczacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Karayeğen'in de aralarında bulunduğu 14 kişi anıt önündeki törene katıldı.