Türk Hava Yolları çalışanlarından 25 yaşındaki Gülenay Gürbüz'ün ikinci kez kan kanserinin nüksettiği için tek şansının ilik nakli olduğunu belirten Gürbüz'ün Kdz.Ereğli'de bulunan yakınları Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde düzenledikleri basın toplantısı ile destek çağrısı yaptılar.

Türkiye'de kemik iliği uyum testinin yapıldığı iki merkez olduğunu bunlardan birini Ankara diğerinin ise İstanbul'da bulunduğunu söyleyen Ömer Danışmaz, 'Tüm Türkiye'ye sesleniyoruz Gülenay kızımıza herkes destek olsun. Bu herkesin başına gelebilir, herkes bu olayla karşı karşıya kalabilir. Bu kemik iliği uyum testinin yapıldığı iki merkez varmış Türkiye'de. Bunlardan biri Ankara İbni Sina diğeri de İstanbul Çapa'da. Bu kadar gelişmiş Türkiye'de iki tane merkezde bunun yapılması çok ayıp.

DEVLET HASSASİYET GÖSTERSİN

Alınan kanlar 2 tane merkezde olduğu için yetiştirilemiyor. Devlet hassasiyet göstersin birçok merkezde bunlar yapılsın. Kdz.Ereğli olarak bu konuda duyarlılık gösterilmesini istiyoruz' dedi.

4 KİŞİYE YAŞAM VERDİ

Çiğdem Özaydın'da, Türk Hava Yollarında çalışan Gülenay Gürbüz'ün kan kanseri olduğunu ve ikinci kez bu hastalığın nüksettiğini 1 ay içerisinde gerekli iliğin mutlaka bulunması gerektiğini belirterek başladığı konuşmasında, Gülenay için verilen kan örneklerinden 4 kişinin yeniden yaşama tutunduğunu söyledi. Özaydın, 1 aylık bir süreç belirlendi acelemiz ve yoğunluğumuz bu nedenle. Gülenay için buradayız, umutlarımız o yönde. Alınan kan örnekleri aslında Türkiye'de bütün ilik nakli bekleyen hastalara umut ışığı. Gülenay'a uymadığı takdirde bu kan örnekleri başka hastalar için umut olabiliyor. Analizlerin daha çok yapılmasını istiyoruz. Şuan itibariyle kan örnekleri çok fazla verilebiliyor ama bunların analizleri uzun sürüyor. Umut için buradayız inşallah uygun ilik buradan çıkar. Gülenay'a şuana kadar ilik bulunamadı ama verilen kanlar sonucunda 4 kişiye hayat oldu. 4 kişinin kan tahlili uydu, ne kadar çok o kadar kan umut sözleri ile konuştu.