Kısa adı TAP olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi tarafından Zonguldak ilindeki okullar arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasında başarılı olan okullara, düzenlenen tören ile ödülleri takdim edildi.

           

1 Kasım 2011-30 Nisan 2012 tarihleri arasında Zonguldak ilinde okullar arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara, 22 Kasım günü Kdz.Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda düzenlenen bir törenle ödülleri verildi.

Zonguldak Merkez, Alaplı, Devrek ve Karadeniz Ereğli ilçelerindeki okullar arasında düzenlenen kampanyada ilk üç dereceyi Karadeniz Ereğli'de faaliyet gösteren Göktepe İlköğretim Okulu (1.), Atatürk Anadolu Lisesi (2.) ve Hamzafakıhlı İlköğretim Okulu (3.) paylaştı. Birinci olan Göktepe İlköğretim Okulu'na birincilik ödülünü takdim eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, TAP tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla atık pillerin doğaya atılmasının önüne geçilerek, o doğanın pil atıklarından korunmasına yönelik çalışmalara Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak gereken desteği verdiklerini söyledi. TAP tarafından gerçekleştirilen okullar arası kampanyaya en yoğun katkıyı veren okulların Karadeniz Ereğli'den çıkmasının sevindirici olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Dereceye giren üç okulumuzun da öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Hele ki bu okullardan ikisinin ilçemizin yeni iki mahallesinin okulları olması beni daha fazla mutlu etmiştir. Karadeniz Ereğli'nin çocukları ve gençlerinin çevreye ve doğaya karşı gösterdiği hassasiyet de bu mutluluğumuzu artırmıştır dedi.

Başkan Posbıyık konuşmasında ayrıca pillerin doğaya atıldıklarında çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlarla ilgili olarak kendisini dinleyen öğrencilere bilgiler sundu.