23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı koltuğuna Nurdan ve Ahmet Oğuz İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi İsmail Eymen Göksel oturdu.

Okul Müdürü Osman Özatan ve öğretmeni Sultan Çivici ile birlikte makama gelen İsmail Eymen Göksel, Başkan Posbıyık’a çiçek takdiminin ardından koltuğa oturdu. Göksel, ilk demecinde “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere armağan ettiği için Atatürk’e çok teşekkür ediyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum” dedi.

Ereğli’nin havasından şikayet eden ve yaya geçitlerinin 3 boyutlu olmasını isteyen Göksel, “Erdemir’den dolayı havamız kirleniyor, onun için koru alanı olması gerekir. Ereğli’nin her tarafında denize girebilmeliyiz. Bir de havuz olursa çok güzel olacak” dedi. Kendi okulu için de taleplerde bulunan Göksel, basketbol sahasının tel örgülerinin yenilenmesini ve futbol sahası istedi.

"BU KOLTUKLAR HEP SİZİN OLACAK"

Başkan Halil Posbıyık da gençlere bu yaşlarında kendileri için mutlaka hedef koymaları tavsiyesinde bulundu. Posbıyık şunları söyledi: "Bu koltuklar hep sizin olacak. Bizler de sizin gibi çocukken bu ilkelerle yola çıktık. Şimdi sen inşallah ileride istediğin mesleği seçebilecek, istersen Belediye Başkanı, Milletvekili, Bakan, Cumhurbaşkanı olabileceksin. Atatürk’ün sadece çocuklara armağanı çocuk bayramı değil aynı zamanda cumhuriyeti getirdi. Cumhuriyet herkesin önünü açıyor. Onun için herkes Belediye Başkanı, Milletvekili, Bakan, Cumhurbaşkanı olabilir. Ülkeyi bu hale getiren büyük Atatürk’e minnetlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz hep beraber. Bu yaşlarda bir hedef koymanız lazım. Mutlaka derslere iyi çalışmak lazım. Öğretmene, anneye saygılı olun. Aynı zamanda sosyal hayatın da içinde olmak lazım. Belli bir saat sınırı içerisinde mutlaka sinema, spor, müzik gibi konularda uğraş vermek lazım. Ülkemizin geleceği sizlersiniz.”

ÇİKOLATA İKRAM ETTİ

Ziyarette, Kaymakamlık koltuğuna oturan İzmirlioğlu İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Mahmut Yiğit Genç ile Başkanlık koltuğundaki İsmail Eymen Göksel arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Başkan Posbıyık, koltuğunu devrettiği Göksel’e çikolata ikramında bulunurken günün anısına Atatürk’ün Nutku’nu ve çeşitli hediyeler takdim etti.