Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkanlığı için ilk adaylığını açıklayan isim Ali Kocamanoğlu oldu.
Kayyum heyeti tarafından geçici yönetimin iş başında olduğu Kdz. Ereğli CHP İlçe Başkanlığı için ilk adaylığını toplantı ile açıklayan isim Ali Kocamanoğlu oldu.
Adaylık açıklaması için 5 Ağustos Pazartesi günü partinin ilçe binasında basın toplantısı düzenlendi. Oldukça yoğun katılım olduğu gözlenen toplantının açılış konuşmasını Geçici İlçe Başkanı İsmail Fota yaptı.
Dayanışma kültürünü ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Fota, barış, dostluk ve sevgi içinde bir yarış olmasını dileyip hayırlı olsun dedi ve sözü Kocamanoğlu'na verdi.
Katılımcıları selamlayan Kocamanoğlu'da, kapsayıcı ve genel konuların ağırlıklı olduğu adaylık açıklamasına "Bize göre CHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan daha eskilere dayanan tarihsel bir evrimi içermektedir.. Örgütsel anlamda cumhuriyeti kuran bir parti örgütü olmakla birlikte; o, istisnasız olarak cumhuriyetin bütün kurum ve kurallarını belirleyen bir halk hareketinin de adı iradesi ve gerçeğidir" sözleri ile başladı.

SATIR BAŞLARI İLE ANLATTI
CHP'yi siyasal ve kültürel dönüşümlerin partisi olarak tanımayan Kocamanoğlu konuşmasında; Demokrasi ve Atatürk devrimlerine, toplumsal dayanışmaya, kadın ve gençlerin haklarına, sosyal güvencenin önemine, doğal yaşamın değerine, endüstriyel üretimlerin çevresel ilişkilerine, eğitime, tarımsal üretme, üniversitelerle işbirliğine, aile yaşamına, yatırımların-istihdamın devamının gerekliliğine ve ekonomiye katkısına vurgu yaptı. Konuşmasını "hayatın her alanında varız ve hep var olmaya devam edeceğiz" sözleri ile sonlandıran Kocamanoğlu, partiyi daha ileri hedeflere taşımak için çalışacağını sözlerine ekledi.
Partililerin sorularını da cevaplandıran Kocamanoğlu, ekibinin nitelikli ve her alanda liyakatlı isimlerden oluştuğunu belirtti.