Ereğli’de geçtiğimiz yıl Çetin Apatay Bulvarı üzerinde bulunan bir birahanede çıkan kavgada iki kardeşinin öldürülmesiyle ilgili 5 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirildi.

 

Çıkan kavgada 46 yaşındaki Atalay Keleş ve 39 yaşındaki kardeşi Atakan'ı Keleş’i tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanıklar işletmeci Ersin Aydoğan ve ağabeyi Hüseyin Aydoğan ile tutuksuz sanıklar E.E., B.E., E.E.’nin yanı sıra her iki tarafın yakınları ve avukatları katıldı.

 

Duruşmada konuşan Hüseyin Aydoğan, silah sesleri duyunca kardeşinin vurulduğunu düşünerek ruhsatlı silahı ile cama ve havaya ateş ettiğini söyledi. Silah seslerinden sonra mekanın boşaldığını ve kendisinin de dışarı çıkarak polise haber verdiğini belirten Aydoğan, kimseyi öldürmeye yönelik kastının olmadığını açıkladı.

 

Ersin Aydoğan’da konuşmasında yaşananlardan korktuğu için silahı çıkardığını ve gelişi güzel ve kendini savunmak amacıyla ateş ettiğini söyledi.

 

Mahkeme heyeti, sanıklar Hüseyin ile Ersin Aydoğan kardeşleri kuvvetli şuç, delil karartma ve kaçma şüphesi gerekçesi ile tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.