AKP Zonguldak eski il Başkanı Celil Uzun’un 2004 Yerel Genel Seçimlerinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı seçimlerinde Halil Posbıyık’ın aile yaşamına saldıran bildirileri AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın dağıttırdığına dönük iddiaları ile ilgili açılan davaya başlandı.

 

Gazetemiz Köşe Yazarı Eyüp Bektaş’ın da tanık olarak çağrıldığı duruşmaya, diğer tanıklardan kimse gelmedi. Duruşmaya katılan Bektaş  gazetede yayımlanan haberin doğru olduğunu söyledi.

 

AKP’nin Zonguldak milletvekili ve eski il başkanı arasında başlayan sürtüşme kongre öncesinde de gruplaşmalara kadar giderek devam ederken, 2009 Yerel Genel Seçimleri öncesinde bir önceki seçimde yaşananlarla ilgili ortaya atılan iddialar AKP’lileri karşılıklı mahkemeye düşürdü. AKP Zonguldak eski il Başkanı Celil Uzun’un son yapılan yerel seçimler öncesinde 2004 yerel seçimlerinde ANAP Adayı Halil Posbıyık ve ailesinin namusu hakkında ortaya atılan iddiaların yer aldığı bildirilerin AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın emriyle ilçede kapı kapı dağıttırıldığını dönük açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Halen daha bu bildirileri kimin kaleme aldığı ve hangi matbaada basıldığının da tespit edilememesi olayın üzerindeki karanlığın sürmesine yol açıyor. Milletvekili Fazlı Erdoğan Celil Uzun’u bu açıklamalarının basına yansımasının ardından eski il başkanını mahkemeye vererek bu iddialarını ispatlamasını isteyerek yargının konuyu açıklığa kavuşturacağını söylemişti. Fazlı Erdoğan’ın Ankara’da açtığı davadan sonra Kdz. Ereğli Sulh Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya çağrılan ve talimatla ifadelerine başvurulan tanıklar arasında bulunan Gazeteniz Önder’in Köşe Yazarı Eyüp Bektaş duruşmaya giderek olayla ilgili Celil Uzun’un  yaptığı açıklamadaki sözlerini yargıca anlattı. Konuyla ilgili gazetede yayımlanan haberin doğru olduğunu söyleyen Bektaş’ın dışında tanık olarak çağrılanların duruşmaya gelmemeleri üzerine, tanık olarak adı geçenler hakkında ihzar müzekkereleri çıkarıldı. Mahkeme ifadelerin 20 Temmuz 2009 tarihinde bırakılmasına, duruşmaya gelmeyen iki kişi hakkında ihzar müzekkeresi hazırlanmasını ve Zonguldak’taki diğer tanığa ise ulaşmayan tebligatın yeniden gönderilmesine karar verdi.