Kozlu Beldesi’nde Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın rüyalarına giren sahil projesinin ilk etabı, yaklaşık 2 yıllık uğraş ve çalışmaların ardından hizmete açılıyor.
Daha önce sahilin görüntüsü ve durumunun rüyalarına girdiğini açıklayan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, tüm bürokratik engellere rağmen Kozlu Sahil Projesi’nin ilk etabını 2 yıl gibi kısa sürede tamamlayarak hizmete hazır duruma getirdi. Türkiye'nin en fazla nüfusa sahip ikinci beldesi olan Kozlu'da, 2 dönem belediye başkanlığı yapan Bektaş, Türkiye'nin ve Karadeniz'in en güzel sahilini oluşturmak için Kozlu Sahil Yolu Projesine start vermişti.
2010 yılının Eylül ayında fiilen başlayan proje çalışmaları kapsamında çıkan bir çok bürokratik engele son örnek ise aynı proje kapsamında yapımına başlanılan şelalenin, Milli Emlak Müdürlüğü’nün açtığı dava neticesiyle durdurulmuştu. Hazine arazisi olan yeşil alanın tesise çevrilemeyeceği gerekçesiyle açılan davaya rağmen yılmayan Başkan Bektaş, şelalenin yapılacağı alanı, daha masraflı olmasına rağmen değiştirerek, hayalindeki projeden vazgeçmedi. Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımı gerektiren projenin ilk ayağında oluşturulan, oturma grupları, oyun grupları, spor alanları, yürüyüş alanları ve çevre düzenlemeleri ile şimdiden kentin görünümünü değişti. Kozlular olduğu kadar Zonguldaklıların da ilgi gösterdiği sahil alanı, resmi olarak hizmete açılmamasına rağmen insanların akınına uğruyor.
Projenin yarısının bile daha yapılmadığını belirten Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, sahi projesinin ikinci ve üçüncü ayağı olan tesislerin kurumu ve dere ıslahının ardından beldenin çok daha güzel hale döneceğini ifade etti. Sahil projesinin yanı sıra beldede bir çok önemli projenin de start aldığını hatırlatan Bektaş, projelerin tamamlanmasının ardından beldenin entegre olarak büyüyeceğini ve işsizlik sorunun tamamen çözüceklerini kaydetti.
Öte yandan Sahil Projesi’nin ilk etabı 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerinin ardından düzenlenecek tören ve konserlerle resmi olarak hizmete açılacak.