Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kırmacı Mahallesi'ndeki çöp döküm alanındaki ilk etap çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
İlçeye yakışmayan bir görüntüden kurtulacaklarını belirten Uysal, "Yıllardır koku ve korkusu ile yaşadığımız Kırmacı Çöplük alanında 2 Eylül 2018 tarihinde başlanan  rehabilitasyon çalışmalarının ilk etabını tamamladık"
Kırmacı Mahallesinde bulunan şehir çöplüğünün rehabilitasyonunun ilk etabını oluşturan 20 metre ile 30 metre aralığında değişen toplamda bin iki yüz metre derinlikteki 72 fore kazığın çakılma işlemi tamamlanırken,  35 dönümlük alanın yeni bir yaşam alanı olması yönünde başlatılan çalışmanın ikinci etabını oluşturan, 208 metre uzunluğu, 4.5 metre yükseklik ve kalınlığı olacak duvar çalışmalarına başlandı.
Gün içinde alanda incelemelerde bulunan ve incelemeleri sırasında çekilen fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "35 dönümlük alandaki çalışmalarımızın ilk etabı tamamlandı. Olası yangın ve patlama endişesi, koku  ve korkusuyla yaşadığımız bölgedeki olumsuzluklardan   kısacası,  ilçemize yakışmayan bir görüntüden  kısa süre içinde kurtulacağız" dedi.