İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Hasan Bilgin'in (26) Zonguldak'taki yakınlarına acı haber verildi.

Bilgin'in Kozlu ilçesindeki baba ocağına giden yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde acı haberi şehidin babaannesi Nebiye Bilgin'e verdi. 

Şehidin babası Yaşar ile annesi Aynur Bilgin'in de patlama haberini almalarının ardından İstanbul'a gittikleri öğrenildi. Şehidin baba evinin önüne Türk bayrağı asıldı.

Bekar olan Hasan Bilgin'in yaklaşık bir yıllık polis memuru ve ilk görev yerinin İstanbul olduğu öğrenildi.

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunarak, şehidin ailesinin İstanbul'da olduğunu kaydetti. 

Şehit Bilgin'in kuzeni Muhammet Girgin de Türkiye'ye baş sağlığı dileyerek, şunları kaydetti:

"En son bayramda kendisiyle görüşmüştük. Yeni polis memuru olmuştu. Yaklaşık bir yıllık polis memuruydu ve bekardı. Saygılı birisiydi. O yüzden acımız daha büyük. Ailesi İstanbul'da. Üniversiteyi burada okumuştu. İşsizlik nedeniyle polis memuru olmuştu. Emniyet teşkilatımıza Allah her zaman kolaylık versin. Bunun örneklerini bizde yaşadık. 1993-1994'te bende sınırda görev yaptım. Bizde çatışmalara girdik. Yiyecek içeceğimiz varmış bizde geldik bugünlere. Nasibimiz neyse onu yaşayacağız." 

(Anadolu Ajansı)