Emitt Fuarının ardından Almanya’daki Ormanlılar Gecesine de katılan  Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık  izlenimlerini Belediye Meclis üyelerine de aktardı.

EREĞLİ’NİN 100. KURTULUŞ GÜNÜ

Emitt fuarındaki standlarının çok ilgi gördüğünü  belirtirken  “Emeği geçen bütün arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten çok başarılıydı standımız. Herkes tarafından büyük beğeni gördü. Ziyaretçiler standımıza akın etti. Mağaralarımızı tanıttık, festivallerimizi tanıttık. Buradan pideler taşıdık, orada ısıttık pide ikramı, çilek ikramı, kabak ikramı müthiş bir ilgi gördü. Tekrardan arkadaşlarımızın emeklerine sağlık diyorum. Büyük bir başarı sağladılar. Hepsini de ayrı ayrı kutluyorum. Bu arada özel görüşmelerimiz de oldu. Biliyorsunuz 18 Haziran Karadeniz Ereğli’nin kurtuluşu, kurtuluşa çok büyük bir hazırlık içerisindeyiz. Bütün Ereğli ile ilgili tarihçileri, profesörleri Ereğli’ye davet ediyoruz. 18 Haziran’da Ereğli’nin kurtuluşunu büyük bir coşku ile kutlamak istiyoruz. Muhammet Ali Ateş arkadaşımız hemen İstanbul Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile ilişkiye geçti, şimdiden Mehteran Takımını ve bando takımını organizesini yaptı. Orada çok değerli görüşmelerimiz oldu. Turizm açısından da olumlu mesajlar verdiğimize inanıyorum.” Dedi.

Posbıyık Almanya ziyaretine de şöyle anlattı:

FESTİVALE DAVET

“Daha sonra Almanya’ya gittik, ben 8 yıldır Almanya’ya gitmiyordum ilk kez gittim. Ormanlılar benim bölgem olduğu için Ormanlı Belediyesi, Ormanlı Bölgesi, Ormanlıların Gecesi olduğu için katılma zorunluluğu duydum. Çok büyük ısrar geldi. Ormanlılar Derneği Başkanı Abdullah Beyi kutluyorum. Yönetim Kurulu Üyelerini kutluyorum, muhteşem bir gece yaptılar. Yani bundan evvel yapılanlarla kıyaslandığında muhteşem bir kalabalık vardı. Çok duygulandım, 250 kilometre yerden Halil Posbıyık gelmiş diye gelen vatandaşlarımız vardı. Büyük mutluluk duydum gerçekten. Hep kucak kucağaydık. Almanya’da bulunduğum sürede her gün işadamlarını gezdim. Çok müthiş iş yapan iş adamlarımız var. Ama sadece dönerciler yemek yapanlar falan değil, sanayisini kurmuş şaşkına döndük. Doğalgaz parçaları üreten ve yerinde yapan büyük fabrikalar Ergün Şahin gibi arkadaşlarla tanıştık. Birikimleri de yerinde Ereğli’de yatırım yapma korkularını da kendileriyle uzun uzun konuştuk. Gecede de beraber olduk, çok yararlı bir gezi olduğuna inanıyorum. Hemşerilerimiz bizi hasretle kucakladılar. İnanılmaz sevgi gösterdiler, onlar da festivalimizi bekliyorlar. 26 Haziran’da Almanya’da okullar tatil oluyor, ona göre bir ayarlama yaptık. Bu sefer onlar okul tatilinden sonra festivale katılabilsinler diye bu sene 9-10-11-12 Temmuz’da Allah nasip edersen festivalimizi yapacağız. Festivalimizi 4 güne çıkarıyoruz, eskiden biliyorsunuz 3 gün yapardık festivalimizi.  Ayın 8’inde de 8 Ağustos’ta Gurbetçiler Gecesi yapacağımızı orada ilan ettik. Çok mutlu oldular. Dikkat ediyorsanız Zonguldak’ta gurbetçilere değer veren bölge Ereğli’dir. Geçtiğimiz dönemde ben görevde olmadığım zamanda da devam ettiler bu geleneği. Ereğli pek para toplamak için gitmez Almanya’ya ama ülkesi için Almanya’da çalışan dövizlerini Türkiye’ye aktaran Almanya’da gurbetçi Ereğli’ye geldiği zaman Almancı dediğimiz o saygıdeğer insanlara her dönem burada Gurbetçi Gecesi yapıyoruz.“