CHP’nin önde gelen isimleri arasında yerini alan Songül Malkoç, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Devrek Belediye Başkan aday adaylığını düzenlediği ve yoğun ilgi görün toplantı ile açıkladı. CHP Devrek İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen ve gövde gösterisine dönen aday adaylığı açıklamasında konuşan Malkoç, “126 yıllık Devrek Belediyesinin ilk kadın belediye başkanı olmaya talibim” dedi.

 

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Malkoç’un aday adaylığı açıklamasına;  CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şazi Sivişoğlu, Devrek eski Belediye Başkanı Hasan Kıycı,  Çaydeğirmeni eski Belediye Başkanı Enver Uslubaş,  ADD Devrek Şube Başkanı Murat Altunok, Emekliler Derneği Devrek Şube Başkanı Hilmi Dede, CHP Çaydeğirmeni Belde Teşkilat Başkanı Yılmaz Kalıncı,  Eğerci Belde Teşkilat Başkanı Ahmet Kurtulbaş, Özbağı Belde Teşkilat Başkanı Ufuktan Sarıoğlu, CHP İl Genel Meclis Üyesi Bekir Kayaaltı,  Belediye meclis üyeleri Mehmet Akman, Halil Bozkurt, Bayram Çınar, CHP Devrek Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, Gençlik Kolları Başkanı Emre Karakuş, Yeni Mahalle Muhtarı Durmuş Akpınar,  Ağalar Mahalle Muhtarı İbrahim Uzunkavak, parti yöneticileri, üyeler ve çok sayıda da vatandaş katıldı.

 

YEGANE ÇÖZÜM CHP’DİR

Malkoç açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Yaklaşmakta olan yerel seçimler öncesinde ülkemizin geldiği durum ortadadır. İşsizlik, yolsuzluk ve hukuksuzluk her geçen gün artmış, ülke ekonomisi neredeyse çökme noktasına gelmiştir. İşin kötüsü halkımızın bu kötü gidişatın düzeleceğine dair inancı kalmamıştır. Bu sorunların yegane çözümü ise CHP iktidarıdır. Artık yerelde de genelde de eşitlik kavramına gerçekten inanan tüm vatandaşa eşit hizmet edecek, milli çıkarlarımızı, toplum çıkarlarımızı koruyacak bir değişime gereksinim vardır. Hepimizin de bu değişime bu yürüyüşe tüm gücüyle destek vermesi gerekmektedir. Bende bu aydınlık yolda partimin başarısı için elimden geleni yapmayı, verilecek her görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeyi her daim görev bildim. Bizler tek  başına ya da kişisel bir hırsın yansıması olarak bu mücadeleye girişmedik.

 

“YÖNETMEYE TALİP OLDUM”

Gerek parti örgütünün genç, ve dinamik isimlerin siyasete kazandırılması yönündeki isteği ve arzusu, gerekse kadınların siyasette biz de varız deme  kararlılığını göstermek istemi bu yola çıkışımızın en büyük gerekçesi olmuştur.   Siyaset hür iradeyi, hür aklı ortaya koymaktır.  Siyaset bir karakter, bir duruş sergilemektedir. Siyaset dürüst, aydın ve aydınlık yüzünü topluma ve hizmete dönmek demektir. O yüzden hemen her platformda vurguladığım bu ilkeler çerçevesinde yolculuğumuz devam edecek. Bugünde beni bu yolda yüreklendiren, bana yol arkadaşlığı eden, bu uğurda benimle gecesini gündüzüne katan tüm hemşerilerimin isteği, desteği ve sevgisi karşısında çok zorlu, çok meşakkatli ama son derece onurlu bir göreve Devrek’i yönetmeye talip olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Evet arkadaşlar 126 yıllık Devrek Belediyesinin ilk kadın belediye başkanı olmaya talibim.

 

“MÜCADELEDEN ASLA KAÇMAYIZ”

Ben dün partimizin iktidar bayrağını taşıyanlardan bu bayrağı devralmaya talibim. Dün eksik yaptıklarımızı tamamlamaya talibim. Bu bir hizmet yarışıdır ve bu yarış; azim ister çalışmak ister sevgi ister. Aldığımız terbiye, sahip olduğumuz manevi değerler ve değer yargılarımız bize insana hizmeti emretmektedir.  En  kutsalımız insanlarımız ve geleceğimizin teminatı yavrularımızdır. Onların geleceği için, gasp edilmiş hakların, çiğnenmiş hukukun, horlanmış insanlarımızın, ötelenmiş gençlerimizin, bitmeyen yolların, israf edilen paraların, tehdit, baskı ve yıldırma yoluyla sindirilen çalışanların takipçisi olacağız. Var olanı yok sayan, yapılmışı inkar eden bir misyonun sahibi değiliz. Bu şehre bir çivi çakanın, başımızın üstünde yeri var. Yiğidin hakkını yiğide veren bir geleneğin temsilcisi olduğumuz da asla unutulmamalıdır. Emeği geçeni alkışlamaktan çekinmez emek, hak ve hukuk hırsızları ile mücadeleden de asla kaçmayız”