Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçeye prestij kazandıracak vizyon projeleri hayata geçirme gayretinde olduklarını söyledi.




Çetin Apatay Bulvarı projesinin ilk kazmasının vurulduğunu anlatan Uysal, bir kilometrelik güzergahta trafik akışının düzene gireceğini yeni park yerleri ile vatandaşların rahat bir nefes alacağını belirtti.
Projenin 180 iş gününde tamamlanacağını ifade eden Başkan Uysal şunları söyledi:

"Proje kapsamında orta refüjde daraltma ve şeritleri ayıracak sahil tipi korkuluk sistemi ile 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten trafik akışı sağlanacak. Güzergahta karşıdan karşıya geçişi sağlayacak yaya geçitleri, cepler ve yeni durakların yanı sıra dekoratif parke taşları ile yeni kaldırım düzenlemesi ve ana yola çıkan yan yollarda kaldırım ve tali yol düzenlemesi yapılacaktır"



ÜST GEÇİTSİZ PROJE


Projenin tamamında ise herhangi bir üst geçidin bulunmadığını belirten vatandaşlar, gerek yaya gerekse trafik akışının yoğun olarak yaşandığı bölgede projeye yakışır 1 veya 2 üst geçidin de yapılması gerektiğini belirttiler. Sosyal paylaşım üzerinden gönderilen mesajlardan bir tanesi ise şu şekilde:





"Güzel bir çalışma olarak gözüküyor ama bence daha modern olarak geniş alt geçit ve yüksek bir üst geçit kafesli yapının da eklenmesi gerekirdi"
Ereğli Belediyesi tarafından gönderilen proje taslaklarında ve projenin videosunda herhangi bir üst geçitte gözükmüyor. Özellikle Cumartesi günleri bölgede kurulan pazar nedeniyle yaya trafiğinde ciddi bir yoğunluk oluşuyor.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)