Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ankara'daki Cumhuriyet Bayramı kutlaması yasağı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, bayramın ikinci gününde belediye binasında bayram kutlaması için bir program düzenledi. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Bektaş, katılımdan oldukça memnun olduğunu söyledi. İnsanların bayramları tatil olarak gördüğünü anlatan Bektaş, şöyle konuştu: "Görüyorsunuz Kozlu'daki coşkuyu, sevgiyi. Bayramlar, insanların birbirleriyle yakınlaşma, sevgi ve saygıyla görüşme günleridir. Tatil günleri olarak görülmemesi dileğiyle, bizde bunu yaşıyoruz. Her bayram gibi bu yıl da mutlu ve huzurlu geçiriyoruz.

NASIL KUTLANACAĞINI GÖSTERECEĞİZ

Başkan Bektaş, ülke genelinde gerginliklere neden olan ve bazı bölgelerde kutlama yasağı getirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da aynı coşkuyla kutlayacaklarını belirtti. İlk kez bir Cuma namazında Cumhuriyet ile ilgili bir hutbe okunduğunu ve çok duygulandığını anlatan Bektaş, insanlara Cumhuriyet Bayramı'nı nasıl kutlanacağını göstereceklerini ifade etti.
Başkan Bektaş, Cuma namazında çok duygulandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk defa Cuma namazında Cumhuriyet ile ilgili bir hutbe verildi. Cumhuriyetin faziletlerinden bahsedildi. Eskiden olsaydı kıyametler kopardı. Çok duygulandım. Çok hoşuma gitti. Cumhuriyet Bayramı'nın nasıl kutlanacağını biz insanlara göstereceğiz. Cumhuriyet Bayramı'nı sisteme tepki değil, bayramın bayram gibi kutlandığını göstermek istiyoruz. Yani Ankara'da yapılmak istenenin aksini biz burada yapmaya çalışıyoruz ki, insanlar artık birbirine bağlansın. Birbirlerini sevsin. İnsanlarını birbirleriyle çatıştırarak, bayram yapmanın hiçbir anlamı yoktur. O bayramlaşmadan, o çatışmadan, siyasi medet umanlar, o çatışmanın altında ezileceklerdir. Tüm ülkenin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.