Ankara'da 87 yaşında vefat eden ressam Osman Zeki Oral anısına Kdz.Ereğli'de, "1. Osman Zeki Oral Madonnari Tebeşirle Yer Boyama" şenliği gerçekleştirildi.

 

İKİ NOKTADA ETKİNLİK

Ereğli Belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ereğli Güzel Sanatlar Lisesi'nce organize edilen etkinlik sahil şeridindeki amfi tiyatro ile Bozhane mevkisinde yapıldı.

 

OSMAN ZEKİ ORAL İSMİ YAŞATILACAK

Organizasyon sorumlusu Sevinç Yıldız Tanan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü ressam Osman Zeki Oral'ın adını sanatsal etkinliklerde yaşatmak için sosyal projeler ürettiklerini söyledi.

 

"SANATI AYAĞA GETİRİYORUZ"

İlk kez, 'Madonnari Tebeşirle Yer Boyama Şenliği' yapmanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Tanan, "Madonnari yerleri tebeşirle resim etmek demektir. Yapılan eserler rüzgarla 2-3 gün içerisinde kaybolur gider ama buradaki amacımız insanlarımıza sanatı ayağına getirip sevdirmektir. Zonguldak il genelinde sanatçılarımız ve sanatseverlerimiz geldi. Katılımın yüksek olmasından da memnunuz" dedi.

 

ETKİNLİKLER SÜRECEK

Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ersin Kaya da park, bahçe ve sokakları resim sanatı ile buluşturmak için çaba harcadıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Ressam Osman Zeki Oral'ı her türlü sanatsal etkinliklerde yaşatmak istiyoruz. Bunun ile ilgili projelerimiz var. Önümüzdeki süreçte 3 boyutlu resimler, resim çalıştayları gibi etkinlikler yapacağız. Halkımızı bu tür sanatsal etkinliklere katılmasından memnunuz ve yine halkımızı bu tür etkinliklerimize bekliyoruz"

 

KATILIM YÜKSEKTİ

Çok sayıda sanatçı ile sanatseverin katıldığı etkinlikte gün boyu belirlenen iki noktadaki alana tebeşir ile çeşitli figürler çizilerek boyandı.

 

OSMAN ZEKİ ORAL

Ereğli'de 1925 yılında doğan Oral, Bolu Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ile Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesinin kuruluş çalışmalarında yer almış, Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğündeki görevinden emekli olmuştu. Ankara'da 2012 yılında 87 yaşında vefat eden Oral'ın cenazesi, memleketi Ereğli'de şehir mezarlığında toprağa verilmişti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)