Kdz.Ereğli Kaymakamlığı, Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığı ile Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen, "Engelleri Birlikte Aşalım" programı Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonunda gerçekleştirildi.

İlçedeki rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engellilerin oluşturduğu koronun konseri beğeni topladı. Sahnede piyano çalan, şarkı söyleyen ve şiir okuyan engelliler zaman zaman zor anlar yaşadı. Heyecanlanan engellileri salonu dolduran aileleri alkışlayarak destek verdi.

Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cihangir Bilgin, toplumsal farkındalık oluşturmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.




Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada 60 saat süren ve 60 öğrencinin oluşturduğu koronun ilk kez sahne alacağını belirterek, "Öğrencilerimizin yaptığı programda, engellilere bakış açıları, onlara olan hassasiyetlerini gelişmesini sağlamak adına bu çocukları sahneye taşıdık. Ereğli'de faaliyet gösteren eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri ile diyalog kurduk. Buralarda da öğrenci ve velileri etkinliğimize taşıdık. Bu tür faaliyetlerimize önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Program yaklaşık 60 saat süren bir çalışmanın sonrasında hazırlanmıştır" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında ilçede engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına çaba harcadıklarını anlatan Uysal'ın sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)