Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem tarafından tersanelerin teşvik kapsamına alınacağı haberi büyük heyecan yarattı.

Kdz. Ereğli'de yaklaşık 7 bin tersane işçisinin işsiz kalmasına yol açan global ekonomik krizden sonra tersanelerin içine düştükleri ekonomik krizden kurtarılması amacıyla başlatılan çalışmaların sonuç verdiği açıklandı. Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem'in Gazeteniz Önder'e yaptığı özel açıklamada, Ankara'da yapılan ve Bakan ile Bakanlıklar düzeyinde yapılan toplantıda alınan kararların birinci maddesinin tersanelerin teşvik kapsamına alınması olduğunu müjdelemesi büyük heyecan ve sevinç yarattı. İrfan Erdem'in bu açıklamasına ilk kutlama Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol'dan geldi.

Şakir Başol bu konuda yaptığı açıklamada İnanın bu haberi almak bize büyük moral oldu. Gazetemiz Önder'de Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem'in yaptığı açıklama yüreğimize su serpti dedi.

Başol mutluluğunu ifade ederken görüşlerini şöyle dile getirdi:

Yöre milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Ercan Candan'ın uzun süredir bu konuda çalışma yürüttüğünü biliyorduk. Kendisi ile görüşmelerimizde tersaneler bölgesindeki sorunu çok kez dile getiriyor ve sorununun çözüme kavuşturulmasını istiyorduk. Milletvekilimiz bu konuda  'Şakir Abi çalışıyoruz. Bu sorunu çözeceğiz' diye bize umut veriyordu. Nihayet müjdeyi aldık ki, tersanelerimiz teşvik kapsamına alınıyormuş. 2012 yılının en güzel ve mutlu haberi işte budur. Biz de 6 Ocak'ta Karadeniz Ereğli'de Sayın valimiz ve bölge milletvekilimiz ile toplantı yaparak ilçemizin sorunlarını dile getirip, 142 muhtarımızın düşüncelerini ve beklentilerini paylaşacaktık. Bu toplantı öncesinde tersanelerin teşvik kapsamına alınması adeta ilaç gibi geldi. Başta Sayın Bakanımız Binali Yıldırım, Bölge Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.