Kdz.  Ereğli Özel Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu'nda birinci sınıf öğrencilerinin okuma şenliği yapıldı. Okuma ve yazmayı öğrenen öğrenciler ilk mektuplarını Van'daki 1. sınıf öğrencilerine yazdı. Minik yürekler mektuplarının yanında da Kalem tutan ellerin üşümesin sloganıyla eldiven gönderdiler.
Okuma yazmayı öğrenen öğrenciler ilk mektuplarını Van' da yaşanan depremde zor şartlar altında öğrenim gören kardeşlerine yazdılar. Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz'ın yaptığı konuşmanın ardından mektuplarını okuyan öğrenciler, Kalem Tutan Ellerin Üşümesin sloganıyla Van'daki kardeşlerine eldiven gönderdi. Mektuplar ve eldivenlerini hazırlanan sandıklara atan öğrencilere aileleri de alkışları ile destek verdi.
Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada İlköğretim okulu öğrencilerimiz okuma yazmayı öğrendikten sonra ilk mektuplarını Van'daki kardeşlerine yazdı. Kendi düşünceleri olan eldiven göndermelerinde de bizlerin desteği oldu. Bu düşünceyi paylaşan öğrencilerimizi kutluyoruz. dedi. Etkinlik okuma pastasının kesilme-sinin ardından sona erdi.