Seçkin Organizasyon, 2011-2012 kültür-sanat etkinlikleri kapmasında; birbirinden değerli ve tecrübeli oyuncuların rol aldığı Koca Sinan isimli oyunu Zonguldak'taki tiyatroseverlerle buluşturuyor. Tiyatro, 18 Ekim 2011 Salı akşamı Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
F.H.Çorbacıoğlu'nun aynı adlı eserinden Hakan Altıner'in yazdığı ve sahneye koyduğu oyunda; Burak Sergen (Sinan), Dilek Türker (Hürrem), Tarık Papuççuoğlu (Kanuni), Ayberk Attila (Karahisari), Atilla Pekdemir (Rüstem Paşa), Elif Çakman (Gülruh) rol alıyor. Oyunun dekor tasarımı Tuba Onat, kostüm tasarımı Türkan Kafadar'a ait.
Oyunun konusu şöyle;
Dünyaya hükmeden bir padişahın, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Mimar Sinan'dan bir isteği vardır; yüzyıllar boyunca onun adını ölümsüzleştirecek bir cami! Mimar Sinan'ın ise, tüm yaşamını adadığı bir tek düşü vardır: Eteklerinde doğduğu Erciyes Dağı gibi, tanrısal güzelliğin dalga dalga göklere yükselişini gösteren bir mabet yapma!
Koca Sinan oyunu, bu büyük mabedin, Süleymaniye'nin; doğuş öyküsü ekseninde, sanat ile iktidarın yüzyıllar boyu tartışılan ve tartışılacak olan sancılı ilişkisini de tiyatronun büyülü merceğinden anlatıyor.
Seçkin Organizasyon sahibi Seçkin Arslan, yaptığı açıklamada, Tecrübeli ekibimiz ve geniş portföyümüzle Zonguldak'ta yapılmayanları yapmaya devam ediyoruz. Ülke çapında önemli şarkıcıların ve sanatçıların Zonguldak'la buluştuğu önemli etkinliklerimizde halkımızı aramızda görmek bizlere mutluluk verecektir dedi.