Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak Devlet Tiyatrosu Sahnesi, 13 Kasım 2015 Cuma günü perdesini açıyor. Yeni sezonun ilk oyununu, İzmir Devlet Tiyatrosu sahneleyecek. Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sahnelenecek “Çiçu” adlı oyun, 13 Kasım 2015 Cuma akşamı saat 20.00’de, 14 Kasım 2015 Cumartesi günü ise saat 14.00 ve 20.00’de tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Bilet fiyatları, öğrenci 3 TL, sivil 5 TL olarak açıklandı.

Bir perdelik ve 1 saat 15 dakikalık oyunu; Aziz Nesin yazdı, Tayfun Erarslan yönetti. Yönetmen yardımcılığını Melike Aslı Sinke, dekor tasarımını Murat Gülmez, giysi tasarımını Yıldız İpeklioğlu, ışık tasarımını M. Kemal Gürgün, dramaturgluğunu Füsun Ataman Berke, sahne amirliğini Evinç Seçiç Atasoy, kondüvitliğini Arif Alpa, ışık kumandalığını Alper Mutlu ve Süleyman Tavan, suflözlüğünü Didem Özfuruncu, dekor sorumluluğunu Sıtkı Miman, aksesuar sorumluluğunu Önder Ünver, kadın terziliğini Zarife Çağlar, erkek terziliğini İlker Korkmaz, perukalığını İhsan Özonuk’un yaptığı oyunda; Arif Yavuz, Okan Koç, Bengi Ebru Atakan ve Pınar Egeli Karadağ rol alıyor.

8 yaş ve üstü seyircilerin izlemesinin tavsiye edildiği oyunun konusu şöyle:

Aziz Nesin’in klasikleşmiş oyunları arasında yer alan Çiçu, kendini yalnızlığa mahkum etmiş, toplumdan ve insanlardan tecrit etmiş bir adamın dramını, trajikomik bir üslupla sahneye taşır. “Çiçu” adını verdiği oyuncak bebeği, kedisi, köpeği ve diğer ev hayvanları ile kendisine bir dünya yaratan, adeta evcilik oynayan adam, aslında korkularının esiridir. Tıpkı; modern toplumun yalnızlaştırdığı birçok benzeri gibi… Sahnede, bu adamın toplumsal dayatmaların da etkisiyle, kendi kendine yarattığı esaretten kurtulma çabasına tanık oluruz.