Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Proje İzleme  ve Değerlendirme Birim Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ile Ajans uzmanlarından Talha Göktaş, Kdz.Ereğli Belediyesi'nce yürütülen Sevginin, Barışın, Dostluğun Sıcaklığı Kdz.Ereğli'de Yaşanır adlı turizm amaçlı tanıtım projesi  kapsamında yapılan çalışmaları izledi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkan Danışmanı Raif Tokel tarafından kaleme alınıp Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan (BAKKA) Sevginin, Barışın, Dostluğun Sıcaklığı Kdz.Ereğli'de Yaşanır adlı proje, yasal prosedür gereği BAKKA'nın  Proje İzleme  ve Değerlendirme Birim Başkanlığı'nca Etkinlik İzlencesi takvimindeki aşamalara göre izleniyor. Dokuz aylık bir dönemi içeren projenin birer aylık süreyi kapsayan ilk üç aylık aşaması tamamlanıp dördüncü aşamaya geçildi. Bu evrede yapılan çalışmaları, gerçekleştirilen işleri yerinde görmek üzere Kdz.Ereğli Belediyesi'ne ziyarette bulunan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ile Ajans uzmanlarından Talha Göktaş, Proje Koordinatörü Belediye Başkanlık Danışmanı Raif Tokel'den yapılan çalışmalarla ilgili gerekli bilgi aldıktan sonra ihale dosyası ve ihale süreci ile ilgili olarak Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilisi Ersin Kaya ile görüştü.

PROJE SUNMASINI BEKLİYORUZ
Proje İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ziyarette yaptığı açıklamada; Yapılan çalışmalarda  sonucu olumsuz olarak etkileyecek aksaklık yoktur. İhale sürecindeki gecikme ilgili birimler arasında yapılan yazışmalardan kaynaklanmış olup ihale dosyası ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Projenin tanıtımı için proje koordinatörü Raif Tokel tarafından çıkarılan BÜLTEN içerik olarak yeterli bilgileri içermektedir. Bu proje hayata geçtiğinde yörenin turizm amaçlı tanıtımında etkili olacak dokümanları içerecek. Proje kapsamındaki tanıtım materyallerinin çeşitliliği ve çokluğu, projenin nitel ve nicel boyutunun göstergesidir. Kdz.Ereğli Belediyesi'nin BAKKA'nın diğer programları için de proje hazırlayıp sunmasını bekliyoruz dedi.

DİĞER KONUŞMALAR
BAKKA uzmanlarından Talha Göktaş ise konuşmasında Proje koordinatörü Raif Tokel'in geçtiğimiz ay ajansa giderek proje hakkında bilgi verdiğini hatırlatarak, Bugün de yapılan çalışmaları gördüm. Hayata geçtiğinde yörenin turizm amaçlı tanıtımında etkili olacak bir proje olduğuna inanıyorum sözleri ile konuştu.  Proje Koordinatörü ve Belediye Başkanlık Danışmanı Raif Tokel ise şunları söyledi:
Bizlere yol göstererek rehberlik eden Hakkı Yavuz Toplu ile Talha Göktaş'a çalıştığım kuruluş adına teşekkür ederim. Proje kapsamında üzerime düşen görevleri süresi içersinde yerine getirdim. Proje, saptanan süre içerisinde,  olumlu bir biçimde tamamlanarak sonlanacaktır. Başkanımız Halil Posbıyık'da, BAKKA'nın diğer programlarına proje sunmamız gerektiğini vurguluyor. Bu konuda tarafımdan gerekli ön çalışma yapılarak sonuç, 'Bilgi Notu'  biçiminde Başkanımız Halil Posbıyık'a sunulduktan sonra başvuru için girişimlerde bulunulacaktır.