Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü'nce Karakavuz Orman Kooperatifindeki orman işçilerine yönelik üretim, standardizasyon ve iş güvenliği tatbikatı düzenlendi.

Tatbikata Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, Karakavuz Orman Kooperatifi yönetimi ve orman işçileri katıldı. Ormanlı beldesi Karakavuz Kooperatifi'nde yapılan yaklaşık 100 orman işçisinin katıldığı tatbikatta önce kooperatif binasında üretim ve standardizasyon ile iş güvenliği konularında teorik bilgiler verildi. Ardından daha sonra orman kesim alanında bir adet deneme ağacı alındı. Kesim teknikleri, devirme yönü, kesilen ağacın boylanması, standardizasyon işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

DEĞERLENDİRME YAPILDI

Karşılaşılan sorunlar hakkında karşılıklı değerlendirme yapılarak tatbikat sonlandırıldı. Tatbikatla ilgili bilgi veren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, tatbikatları tüm işletmelerde gerçekleştirileceğini söyledi. Amaçlarının orman işçilerinin can ve mal emniyetini sağlamak olduğunu belirten Ünal, Üretim sezonu başlamadan önce biz işletme müdürlüklerimizde üretim ile ilgili tatbikatlar yaparız. Bu tatbikatlardan birini de Kdz. Ereğli işletmemizde teorik kısmını kooperatif binasında verdik. Orada konular anlatıldı. Burada da tatbiki olarak uygulamalı bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarda kesim tekniği, ağacın devirme yönü, devirme uyumu, nasıl yapılacağı, boylamanın nasıl yapılacağı, standardın nasıl uygulanacağı ne tür envaler elde edileceği tespiti için arazide bu çalışmalara başladık.

ÖNCELİK İŞ GÜVENLİĞİ

Bu çalışmalardaki amacımız burada çalışacak kooperatiflerimizin ve işçilerin can ve mal emniyetini sağlama alarak çalışmaların o yönde sürdürülmesi, gayemiz bu, her sene yaptığımız tatbikatların bu sene burada ilkini Kdz. Ereğli'de yapıyoruz. Bu tatbikatları diğer işletmelerimizde de yapacağız. Burada çalışmaları gördünüz. 2013 yılında kooperatiflerimizin yapacağı çalışmalarda başarılar diliyoruz. Kazasız ve belasız çalışmalar diliyoruz. Bu üretim sezonun ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.