Alaplı'da 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.
İlköğretim Haftası etkinlikleri çerçevesinde Alaplı Merkez İlköğretim Okulunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Öğretmenlerimiz çocuklara Eğitim Öğretiminde bilgi verirken edep ve terbiye Eğitim ide vermesi gerektiğini kaydederek,  Okullar, Öğretmenler, Bakanlığımız ve hizmet birimleri sizler için vardır. Yeni başladığımız Eğitim Öğretimde sizler işlerini sıkı tutarsanız, öğretmen ve idarecilerini sözünü dinlerseniz mutlaka başarılı olursunuz. Öğretmenlerimiz geleceğimizi hazırlayan en önemli unsurlardır. Çokçuklarımıza eğitim öğretimde bilgi verirken edep ve terbiyede vermemiz lazım. Toplumda ihtiyaçlarını giderecek şekilde eğitmemiz lazım diye konuştu.
Merkez İlköğretim Okulu öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösterilerin ardından Okul Bahçesinde yeni Eğitim Öğretim anısına fidan dikimi gerçekleşti.
Törene, Alaplı Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaman, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş,İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşarın,İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, Belediye Meclis üyeleri, okul müdürleri,öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.