Düzce'de ilkokul öğrencisi Melisa Helvacı (11), terör örgütü PKK'ya yönelik görev yapan askerlere mektup gönderdiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi Helvacı'nın, "Güçlü Askerlerimize" isimli mektubunun ulaştırılması için İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir'e teslim ettiği belirtildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanı Albay Güvenir'in, şu ifadelerine yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, vatanın bütünlüğüne ve ata yadigarı yurdun bölgedeki halkına yöneltilen tehdidin, ortadan kaldırılması için yoğun çaba sarf ediyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürütülen görev, zorlu olduğu kadar şereflidir. Bu şerefli görevi yürütürken fiziki güç ve eğitim gücünün yanında, moral ve motivasyon gücünün de ayrı bir yeri vardır. Melisa Helvacı gibi, vatansever evlatlarımız olduğu müddetçe görevimizi üstün bir disiplin, birlik ve beraberlik içerisinde yüce devletimize ve milletimize layık bir şekilde sürdürüleceğine olan inancımı belirtiyorum."

Askerleri çok sevdiğini ifade eden Helvacı'nın, mektubunda şunları yazdığı kaydedildi:

"Merhaba asker abilerim, benim adım Melisa ve 11 yaşındayım. Sizi seviyorum ve gurur duyuyorum. Benim abim de yakında asker olacak. Onlarla gurur duyuyorum. Şehitlerimizi duyunca çok üzülüyorum. Sizin Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyabileceğinize inanıyorum. Sizin için bu mektubu yazıyorum. Bazen keşke onlara yazabilsem diyordum. Sizin sayenizde evimde güzel, rahat uyuyabiliyorum. Şırnak, Diyarbakır gibi yerlerde çok çatışma oluyor ve bir sürü şehit olduğu için insan üzülüyor. Size gönülden sevgiler gönderiyorum. Allah'a emanet olun."